Basisschool De Gouden Emmer in Heino viert haar 100-jarig bestaan met een speciale feestweek van dinsdag 27 juni tot en met vrijdag 30 juni. Officieel behaalde de school deze mijlpaal al in 2021, echter lukte het destijds vanwege de Coronapandemie niet om hier uitgebreid bij stil te staan.

Uitstel is echter geen afstel, dus zal de viering dit jaar doorgang vinden met een spectaculair programma vol met verschillende activiteiten, waaronder het begraven van een tijdcapsule, een uitdagende ‘wipe-out’ met springkussens en stormbanen, diverse workshops en een afsluitende theatervoorstelling.

De feestweek wordt officieel geopend door burgemeester Martijn Dadema op dinsdag 27 juni. Een hoogtepunt van de opening is het begraven van een tijdcapsule gevuld met unieke creaties van de leerlingen. Hiermee wordt een stukje huidige schoolcultuur bewaard voor toekomstige generaties.

Ook staat de dinsdag in het teken van actie en avontuur met een spannende ‘wipe-out’. Leerlingen kunnen hun energie kwijt op diverse springkussens en stormbanen, een activiteit die ongetwijfeld veel plezier en hilariteit zal brengen.

Gedurende de rest van de week worden er diverse workshops georganiseerd, die bijdragen aan de feestvreugde. Details over deze workshops zullen in de komende weken worden bekendgemaakt.

Het hoogtepunt van de feestweek vindt plaats op vrijdag, met de unieke muziek- en theatervoorstelling “Reis om de wereld”, die door alle leerlingen van de school wordt opgevoerd.

Na de voorstelling nodigt De Gouden Emmer alle leerlingen, ouders, oud-leerlingen en oud-docenten uit om de school te bezoeken. De school zal prachtig ingericht zijn met door kinderen gemaakte duurzame kunst, evenals foto’s en voorwerpen die de rijke 100-jarige geschiedenis van de school tonen.

Met deze feestweek willen we iedereen die bijgedragen heeft aan de geweldige 100 jaar van Basisschool De Gouden Emmer bedanken en eren. We kijken ernaar uit om deze mijlpaal te delen met de gemeenschap van Heino.

Voor meer informatie over de feestweek, neem contact op met:

Chiel Middag
0681775810
chielmiddag@gmail.com

Door Redactie