Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober zal de 11e editie plaatsvinden van de Open Muziekestafette Heino in de Nicolaaskerk te Heino. Maar liefst 42 optredens komen er voorbij en het Thema voor dit jaar is ‘Around the World ‘!

De deelnemers aan de 11e Open Muziekestafette Heino komen uit Heino en wijde omgeving. Het muzikale festijn wordt vrijdag om 13.00 u. geopend door de Heinose Troubadour Rob Krot. Het afsluitende optreden van de Fanfare Salland uit Lierderholthuis begint om 21.30 u.

Zaterdagochtend rond 9:40 bijt een afvaardiging van Muziekvereniging 
Ons Genoegen uit Heino het spits af met een reveille rond de kerk. 
’s Avonds zal het laatste optreden ook om 21.30 u. plaatsvinden, maar nu door het Orkest van Ons Genoegen, altijd een feest!

Voor het eerst nemen HYKANON uit Kampen, De Mannen uit Heerde, Ralda orkest uit Raalte, Vocalgroup Switched uit Deventer, Groot Mannenkoor Zwolle en de Tukkerladies uit Rijssen deel.

De presentatie zal wederom in handen zijn van Huub Schultz uit Dalfsen, waarbij hij vrijdags wordt geassisteerd door de jeugd-presentatrice Hanna Holtkuile uit Heino. Dit evenement kan alleen maar doorgang vinden door de vele vrijwilligers van diverse verenigingen die 2 dagen paraat staan én door de plaatselijke sponsoren waarvan de Hoofdsponsor Havezate Den Alerdinck is. Het geluid is in handen van Jan de Mink, Bob Boerdam en Herman Niens. 
De deelnemers worden ontvangen in het Kerkhuus voorafgaand aan de optredens. Het bestuur van de Stichting Open Muziekestafette Heino bestaat momenteel uit Huub Schultz, René Wibier, Marijn Siero en Joan Jonkman.
Flip Jonkman, hij was samen met Guus van Wifferen de oprichter van dit succesvolle evenement, heeft gemeend dat 10 jaar muziekestafette een mooi moment was om het stokje door te geven.

De toegang is vrij maar er staat een melkbus bij de ingang van de Nicolaaskerk om eventuele giften in te deponeren zodat een 12e editie weer iets dichterbij komt. Bent u benieuwd wie er komen?

Het volledige programma is te vinden op www.muziekestafette.nl.

 

Door Redactie