In Raalte, het kloppende winkelhart van Salland, heb je verschillende middenstanders. Je hebt grootwinkelbedrijven, ketens, plaatselijke winkeliers en familiebedrijven. Soms tref je een ondernemer die in meerdere categorieën is in te delen. Dat geldt zeker voor Pearle Opticiens in Raalte, een landelijke keten, maar de eigenaren Peter en Jaap van Beek kun je na vijfentwintig jaar gerust onder de plaatselijke winkeliers scharen en daarnaast is de winkel ook een echt familiebedrijf. 

Start in 1994
“Pearle Raalte” staat voor kwaliteit, service en deskundigheid en dat zie je terug door de hele winkel. De start was vijfentwintig jaar geleden in september als een bescheiden winkel van de bekende optiekketen. Inmiddels heeft de zaak diverse gedaanteveranderingen achter de rug, en groeide uit tot een moderne, overzichtelijk opgezette optiekzaak met veel gediplomeerde opticiens, een optometrist en meerdere contactlens-specialisten.
Het hele team van Pearle Opticiens Raalte staat voor service en vakbekwaamheid, dit altijd in een gezellige sfeer, die zo kenmerkend is voor deze winkel.

Kwaliteit
In de diverse oogmeetruimtes staat uiteraard alle moderne apparatuur om refracties mee te verrichten en zachte, harde en nachtlenzen mee aan te passen. De kennis en ervaring die in ruime mate aanwezig is zorgt voor een advies op maat op het gebied van alle soorten (multifocale) brillenglazen en contactlenzen. Tevens is Pearle Raalte de trotse bezitter van een Nidek OCT-scan. Met zijn achtergrond en ruime klinische ervaring in een ziekenhuis kan optometrist Peter van Beek o.a. hiermee bepalen of en hoe snel iemand via de huisarts naar het ziekenhuis verwezen moet worden. Peter is daarom een prima schakel tussen huisarts en oogarts. Dit voorkomt dat mensen onnodig naar een oogarts worden gestuurd of dat de wachttijd te veel oploopt.

In gesprek met de klant
Peter en Jaap: “Het vakmanschap bij Pearle Opticiens Raalte heeft ook nog een andere kant. We vinden het heel belangrijk dat er tijd genomen wordt voor de klant. Natuurlijk is een goed oogonderzoek onmisbaar, maar het gesprek vooraf, luisteren en een klantgerichte oplossing zoeken is net zo belangrijk. Als je alleen met je apparatuur bezig bent, ontwikkel je een soort tunnelvisie. Neem de tijd om met de klant te praten, ook al is de winkel vol”.
Naast de geavanceerde apparatuur en het deskundige personeel heeft de winkel een brede collectie monturen. Opvallend is de grote variatie in zowel moderne als klassieke modellen en bij Pearle Opticiens zit je goed als het gaat om de prijs-kwaliteitverhouding. Dit alles zorgt er voor dat de vestiging Raalte in de loop der jaren een brede, vaste klantenkring heeft opgebouwd. Dankzij de mond-tot-mondreclame komen er steeds nieuwe mensen in de winkel, maar zijn er ook nog klanten die hun eerste bril in 1994 bij Pearle Raalte gekocht hebben en nog steeds tevreden klant zijn, dat is toch geweldig!

————–
U bent van harte welkom om ons 25 jarig jubileum te komen vieren in de winkel. Bij aankoop van een bril of halfjaar-pakket contactlenzen krijgt u vanaf maandag 30 september t/m vrijdag 11 oktober een héérlijke verrassing!
Op zaterdag 12 oktober vieren wij feest met het hele team en is onze winkel de hele dag gesloten.

————–

Pearle Opticiens Raalte
Herenstraat 24
8102 CP Raalte
0572 – 361483

Lid van de O.V.N. (optometristenvereniging Nederland) en Lid van A.N.V.C. (algemene Nederlandse vereniging contactlensspecialisten)

Door Redactie