Op 25 maart 1981 werd op ludieke wijze de Vereniging voor Heemkunde Omheining opgericht. Een terugblik hierop is te lezen in het contactblad ‘Omheino’ van maart 2021. Nu 40 jaar later is ‘Omheining’ een vereniging met 800 leden en 70 actieve vrijwilligers in verschillende werkgroepen. Vanwege de coronapandemie beperkt het jubileumprogramma zich tot een tentoonstelling en drie open dagen op 22, 23 en 24 oktober.

Heino – Lierderholthuis – Laag Zuthem
Deze drie dorpen liggen in de voormalige gemeente Heino en staan centraal in het onderzoek dat ‘Omheining’ naar het verleden doet. In de verenigingsruimten in de Maelderieje zijn verschillende archieven en collecties met historisch materiaal in te zien. In de Hof van Rakhorst, zijn de kruidentuin ‘het Allegaardje’ en de Volière te vinden.

Tentoonstelling ’40 jaar Omheining’
De jubileumtentoonstelling geeft een overzicht van de activiteiten in de afgelopen 40 jaar, gecombineerd met de vaste tentoonstelling van een huiskamer, winkelopstelling en schoenmakerij uit het verleden.

Openingstijden t/m 27 november a.s.:
Maandag 10.00 – 12.00
Zaterdag 10.00 – 15.00
en op afspraak.

Open dagen
Tijdens de open dagen zijn de verenigingsruimten geopend. Daar is de bibliotheek, staan de archieven en andere collecties en worden oude gebruiksvoorwerpen bewaard. Vrijwilligers van ‘Omheining’ geven graag meer informatie over de vereniging.

Openingstijden:
Vrijdag 22 oktober 11.00 – 20.00
Zaterdag 23 oktober 11.00 – 15.00
Zondag 24 oktober 12.00 – 16.00

Vrijwilligers
‘Omheining’ is op zoek naar vrijwilligers die mee willen helpen bij het scannen van de papieren materialen zodat deze straks digitaal beschikbaar zijn. Daar zijn veel handen voor nodig. De werkzaamheden kunnen thuis of in groepsverband in de verenigingsruimte worden uitgevoerd. Meer informatie over de vereniging? Kijk dan op de nieuwe website in opbouw: www.omheino.nl

Lid worden of vrijwilliger!
Aanmelden via: info@omheino.nl of tijdens een bezoek aan de tentoonstelling of open dagen.

Adres
Omheining, Canadastraat 6 8141 AC Heino

www.omheino.nl

Door Redactie