Veertig jaar geleden begon Intradent als specials in tandtechniek. Inmiddels richten ze zich ook op tandprothetiek en zijn ze uitgegroeid tot een compleet mondzorgcentrum. “We hebben alles in huis voor een complete mondzorg. Kunstgebitten en implantaten zijn daarbij onze specialiteit.”
Vooral deze verschillende expertises bij elkaar is uniek in deze omgeving. “We meten niet alleen aan, maar produceren ook zelf. Daarnaast werken we nauw samen met tandarts Sana, die ook in ons pand zit.”

Patiëntvriendelijk
In de wereld van mondzorg is de 3D printer inmiddels niet meer weg te denken. Ook bij Intradent beschikken ze over moderne en geavanceerde apparatuur die het mogelijk maakt om kroon – en brugwerk en protheses te laten printen/frezen. “Door deze moderne technieken kunnen we niet alleen sneller werken, maar is het voor de patiënt ook steeds prettiger. “Het aanmeten van een prothese door middel van ‘gipshappen’ is steeds vaker verleden tijd en wordt overgenomen voor een digitale scan. “Zeker voor mensen die een angst voor de tandarts hebben ontwikkeld is dit een uitkomst.”

“Waar we eerder 6 contactmomenten nodig hadden om de juiste prothese aan te meten, kunnen we nu veelal in 3 zittingen werken”

Digitaal vs. Analoog
Overigens maken ze ook nog gebruik van de ‘analoge’ methode. “De techniek is erg vooruitstrevend, nauwkeurig en neemt ons veel werk uit handen. Maar in sommige gevallen kunnen we het voor de patiënt nóg beter maken en doen we een beroep op onze jarenlange ervaring. We blijven zoeken naar de beste combinatie van analoge en digitale methodes.”

Daarnaast blijven ze de patiënten monitoren door middel van periodieke controles.
“Omdat je kaak continu veranderd is het belangrijk om regelmatig te kijken of de protheses nog goed passen. Eens in de 1 á 2 jaar komen onze patiënten bij ons langs voor een controle. Dit bieden wij kosteloos aan, tenzij we werkzaamheden moeten uitvoeren.”

Gratis klikgebit?
Wist u dat een klikgebit in veel gevallen helemaal gratis is voor mensen die nog geen inplantaten hebben? En nu helemaal. Om ons 40 jarige jubileum  te vieren nemen wij tijdelijk de eigenbijdrage voor onze rekening. Heeft u uw eigen risico van dit jaar al voldaan of gaat deze toch wel voldaan worden met andere zorg? Dan is het klikgebit voor u dus helemaal kosteloos! (CZ verzekerden zijn helaas (nog) uitgesloten van deze actie.)
Actie geldig van 01-08-2021 tot 31-11-2021.
Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de implantaat leverancier.

Raalte
Spitsstraat 27
8102 HW Raalte  
Tel: 0572-354641

Ommen
dr. A.C. van Raaltestraat 2a
7731 GN Ommen
Tel: 0529-450003

Heeten
Dorpsstraat 2
8111 AD Heeten
Tel: 0572-354641

Door Redactie