Blije gezichten die zich afvragen hoe dit allemaal verzonnen kan worden. Als Chef-Kok Chiel de Groot vanuit zijn keuken het restaurant inkijkt, komt dit beeld vaak voorbij.

Een avond heerlijk verwend worden met tongstrelende gerechten en verrassende wijnen. Kort gezegd komt het daar op neer bij Amused in Hardenberg. Chiel de Groot en Willy Huisken hebben hun roots in Mariënheem liggen, waar ze mede gezicht en smaak gaven aan restaurant de Bagatelle.

Sinds een half jaar hebben beide heren het Sallandse verruilt voor het Vechtdal. Bij Amused op het mooiste plekje aan de Vecht zijn de reacties fantastisch, wat ook blijkt uit de recensies op verschillende culinaire sites. De gasten een avond smaaktheater bieden is dan ook aan de orde van de dag. Van ontvangst met amuses tot een marshmallow van mint bij het onvermijdelijke betalen na afloop van het bezoek is het een achtbaan van kleine proeverijtjes.

Het restaurant heeft een glazen serre met prachtig uitzicht op het water. De kleuren zijn naturel, stoelen in Cognackleur, veel eikenhout, mos en zonder traditionele bar.

Er zijn menu’s van 3 tot en met 6 gangen van € 32,50 tot € 62,50 en natuurlijk kan er à la carte gegeten worden. Kijk hiervoor op www.amused.green.

Het komende voorjaar wordt het terras helemaal lounge-proof gemaakt om op mooie dagen ook overdag van een welverdiende guilty pleasure te kunnen genieten. Als een zwaan wil opstijgen, er onverwachts 100 eenden arriveren, bootjes voorbij varen en jongeren lol trappen in het water is de Vecht betoverend mooi.

Als je een taxi terug naar Raalte wilt, dan kan dat vaak. Kom je met de trein of laat  je je brengen, dan kun je met Willy mee terug naar Raalte of Heino. Niet te vroeg natuurlijk.

Wat recensiesites zeggen:
Google 5/5
Iens 9,1/10
Tripadvisor 4,9/5
Facebook 5/5

 

Gedempte Haven 1
7772 VD Hardenberg
0523 234 080
welkom@amused.green
www.amused.green

Door Redactie