Vaak wordt de oorzaak voor problemen binnen een gezin gezocht bij het kind, al dan niet puberend. Het zet zich af tegen ouders door grenzen op te zoeken, onderneemt weinig door een tekort aan zelfvertrouwen of er komt onenigheid, doordat het kind niet goed weet om te gaan met zijn emoties.

Een logisch lijkende optelsom waarmee dit jonge kind al gauw het label van ´probleemkind´ krijgt. “Er kunnen echter ook stressvolle situaties zijn die door vader of moeder veroorzaakt worden. Daarom kunnen opvoeders ook naar zichzelf kijken als er zulke situaties in het gezinsleven zijn. Een coachtraject om het vertrouwen terug te krijgen is een andere invalshoek die heel verhelderend kan werken.

In het hectische dagelijkse leven met allerlei verplichtingen schiet persoonlijke aandacht er vaak bij in, terwijl we als ouders onze opvoedtaken zeer serieus nemen. “Ik hoor het iedereen wel eens zeggen””, vertelt Annemarie: ‘Ik wil het zo graag goed doen’. “Door dit te zeggen leggen we ons zelf erg veel druk op. Voor iedere ouder is het een uitdaging om een planning te maken met alle dingen die we graag willen doen maar ook moeten doen, gewoon omdat ze erbij horen. Daarom is het voor ouders helemaal niet gek dat ze soms behoefte hebben aan persoonlijke coaching. Je gezin en je eigen ontwikkeling zijn nu eenmaal sterk verweven in elkaar.”

Samen of apart

We willen allemaal een leuk en inspirerend gezinsleven hebben. Toch blijkt dat niet altijd mogelijk. Via een eenmalige workshop kan op een ontspannen manier tijd met elkaar worden doorgebracht. “Dit kan samen als ouders en kind of een kind of ouders apart. Een gratis kennismakingsgesprek kan ertoe leiden dat de aanleiding van de problemen achterhaald worden en gaan we aan de slag met een traject, waarbij we meerdere keren bij elkaar komen om tot de oplossing te komen.

Voor meer informatie kijk op: www.coachenbijannemarie.nl Coaching bij Annemarie is gevestigd aan de Middelstraat 4 te Olst. email: coachenbijannemarie@gmail.com en Facebook en Instagram.

Door Redactie