Uit het bos, in het dorp!

Bij The Read Shop voelt Annemieke Hulsman zich helemaal in haar element. “Een eigen boekenwinkel was altijd een droom van me.”
De Heinose winkel heeft veel te bieden. Je vindt een ruime keuze in boeken, tijdschriften, wenskaarten en kantoorartikelen. Er zijn loten verkrijgbaar en daarnaast is er een PostNL-servicepunt. Het is bovendien de plek in Heino waar je pasfoto’s kunt laten maken. Kortom, echt een winkel met een lokale functie!

Zelf kwam Annemieke vaak in de winkel. “Zo’n fijne plek. The Read Shop is van grote waarde voor Heino.” Ze schrok dan ook bij het zien van het bericht van eigenaren Manuel en Ursula Veldhuis afgelopen februari. Die stopten en zochten opvolging. “Mijn eerste reactie was: Nee, dat kan niet. Mijn favoriete winkel in Heino! En in dezelfde seconde dacht ik ook: Hé! Is dit iets voor mij?” Gelukkig bleef de enthousiaste onderneemster bij die tweede gedachte hangen. Annemieke pakte door en werd de gezochte opvolger van The Read Shop.

Vertrouwde gezichten
Van de Supermarkt in het Bos vertrok ze naar hartje Heino. “Bij de biologische boerenwinkel heb ik altijd met veel plezier gewerkt. Ik ben enorm trots op wat we daar samen hebben bereikt. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.” Afgelopen maand werd ze ingewerkt door Manuel en Ursula. “Een fijne periode waarin ze me echt alles uitgelegd hebben. Super!” En nu staat ze zelf in de winkel. “Als je zelf actief bent, veel met je klanten praat en luistert, helpt dat absoluut.” Medewerkers Laura en Zwanet blijven gelukkig vertrouwde gezichten. Annemieke is erg blij met hun jarenlange ervaring.

Treinen en motoren
Ze wist het al, maar merkt het nu zelf in de praktijk: heel Heino komt langs in The Read Shop. “Het is bijzonder dat een kleine plaats een boekenwinkel heeft. Met zo’n groot aanbod aan tijdschriften. Daaronder veel specialistische, zoals over tractoren, 

treinen en motoren. En het grote assortiment aan puzzelboekjes is heel geliefd.” The Read Shop Heino zal zeker meer aandacht besteden aan de Bestseller top 40 van boeken en de top 10 van Spanning, Kinderboeken en Kookboeken. Bovendien is het hele actuele aanbod aan Engelstalige boeken te bestellen. 

De Read Shop-medewerkers helpen je graag. Annemieke: “Ik hoop dat mensen die een pakketje afleveren bij ons PostNL-servicepunt ook even rondneuzen in de rest van de winkel. Waar aandacht is voor lokaal talent, zoals wenskaarten van Moniek Peek en José Reuvekamp en boeken van Karin de Graaff. Overigens, mocht je het boek dat je zoekt hier niet vinden, dan kunnen we het altijd voor je bestellen.”


Tip van laura
Sneller en goedkoper je pakket versturen? Dan heeft Laura nog een goede tip voor je. “Bereid thuis je pakket voor en bespaar op de portokosten. Dat kan eenvoudig via de PostNL-app of via de computer. In de winkel hoeven wij dan alleen de barcode te scannen. Dat scheelt je tijd en geld!”


Tip van Zwanet

Natuurlijk vinden we het het gezelligst wanneer je je boek in de winkel haalt of bestelt. Maar je kunt ook lokaal shoppen vanuit huis. Tip van Zwanet: “Dat kan prima via de webshop van The Read Shop. Het boek haal je vervolgens bij ons op. Vinden we altijd gezellig! Toch een boek thuis laten bezorgen of e-boek downloaden? Via readshop.nl ondersteun je zelfs dan je plaatselijke winkel. Doen dus!


Tip van annemieke

De hele maand augustus zijn er vele leuke acties bij The Read Shop Heino. Annemieke: “Ook met lokale talenten in de hoofdrol, zoals Karin de Graaff en Moniek Peek.” Kom eens langs en houd sociale media goed in de gaten! The Read Shop Heino is te vinden op Facebook en Instagram.

 

Marktstraat 10 • Heino • 0572 – 391225 • www.readshop.nlheino@readshop.nl

fotografie: Maeike Blaauw

Door Redactie