Annerieke Marskamp van basisschool De Wiekslag uit Bruchterveld en Quinten Span van basisschool St. Bernadetteschool uit Heeten hebben vanavond de regionale voorleeswedstrijd van Hardenberg, Twenterand en Salland gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in theater de Carrousel in Ommen. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de regio vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht worden zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2024!

De 10 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door presentator Lars Henning naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Tijdens de pauze trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannende pauze, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Esther Starrenburg gesproken.

Annerieke las een fragment voor uit het boek De vreselijke tweeling van Jozua Douglas en Quinten las voor uit de Griezelbus van Paul van Loon. De jury vond dat ze beiden het verhaal goed over konden brengen op het publiek. Annerieke en Quinten zullen één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op donderdag 11 april gehouden zal worden in het ZinIn theater in Nijverdal.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

https://bibliotheeksalland.nl/

Door Redactie