Een wandeling bij maanlicht door het bos zal je niet gauw vergeten. Ook dit jaar worden er een groot aantal volle Maan excursie georganiseerd.

De volle Maan excursies worden aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bij het buitencentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Tijdens deze middag/avond kom je van alles te weten over de Maan, planeten en kun je genieten van een wandeling in het schijnsel van de volle Maan.

Donderdag 25 januari is de eerste volle Maan van dit jaar. De activiteit start om 15.30 uur tot 18.30 uur. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lezing door een vrijwilliger van de Sterrenwacht, bezoek koepel en/of planetarium. Na het binnenprogramma ga je met een gids van Staatsbosbeheer en een vrijwilliger van de Sterrenwacht Hellendoorn het bos in.

De nadruk van de wandeling ligt op de sterrenhemel, de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de oorverdovende stilte. Met een beetje geluk hoor je de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad… En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €15,–  kinderen tot en met 12 jaar €9,–

Van te voren online aanmelden via: www.staatsbosbeheer.nl

Benieuwd welke activiteiten er de komende tijd zijn? Klik dan op deze link.

 

Door Redactie