Een wandeling bij maanlicht door het bos zult u niet gauw vergeten. Dit jaar bestaat er nog twee keer de mogelijkheid om met een volle Maan excursie mee te gaan. Dit kan op zondagmiddag 26 november en woensdagmiddag 27 december.

De volle Maan excursies worden u aangeboden door de Sterrenwacht Hellendoorn en Staatsbosbeheer bij het buitencentrum, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Tijdens deze middag/avond komt u van alles te weten over de Maan, planeten en kunt u genieten van een wandeling in het schijnsel van de volle Maan.

Het programma duurt drie uur. Op zondag 26 november is de start om 15.30 uur en dinsdag 27 december om 14.45 uur. Het programma bestaat uit verschillende onderdelen, zoals een lezing door een vrijwilliger van de Sterrenwacht, bezoek koepel en/of planetarium. Na het binnenprogramma gaat u met een gids van Staatsbosbeheer en een vrijwilliger van de Sterrenwacht Hellendoorn het bos in.

De nadruk van de wandeling ligt op de sterrenhemel, de mystieke sfeer van de natuur in het duister, zoals de silhouetten van bomen en struiken en de oorverdovende stilte. Met een beetje geluk hoort u de roep van een uil, of kruist een ander nachtdier het pad… En nu maar hopen dat er geen wolkje aan de lucht is.

Trek warme kleding en stevige schoenen aan. Kosten voor deelname zijn voor volwassenen €15,–  kinderen tot en met 12 jaar €9,–

Van te voren kan je je online aanmelden via deze link.

Benieuwd welke activiteiten er de komende tijd zijn: Kijk dan op: www.staatsbosbeheer.nl

Door Redactie