Echt waar? Een supermarkt in het bos? Jazeker! Rob en Henrieke Kleinlangevelsloo runnen aan de Japiksweg in Raalte, midden in de bossen, een prachtige biologische boerderijwinkel. In de voormalige varkensstal, met klassieke oude balken, kun je terecht voor al je biologische boodschappen.

Een grote vaste klantenkring
In 2010 begonnen Rob en Henrieke met het bezorgen van biologische producten. “Eerst was dat een kleine route die we een dag per week reden. Het waren producten uit de boerderijwinkel van Henrieke‘s ouders en biologische bedrijven uit de buurt.” De plannen voor een eigen supermarkt waren er, maar daarvoor was eerst meer bekendheid nodig. “In die tijd stonden we op veel (streek)markten in de omgeving en bijvoorbeeld de Salland Natuur Fair’.” 

In 2015 namen ze de grote stap en openden ze hun ‘Supermarkt in het bos’. “Het was gelijk een groot succes. We zien dat steeds meer mensen de weg naar ons weten te vinden.” Ook de ‘bezorging aan huis’ is gebleven en zelfs uitgebreid. “Inmiddels rijden we drie dagen per week naar onze klanten, die zich in heel Salland bevinden. Het bezorggebied strekt zich uit van Raalte tot Rijssen en van Zwolle tot Deventer.” Ze steken zelfs het pontje bij Olst-Wijhe over om klanten in onder andere Wapenveld en Hattem van biologische producten te voorzien.  

Zoveel mogelijk uit de buurt én van de eigen boerderij
Wie dacht dat je alleen enkele producten van hun eigen boerderij kunt kopen heeft het mis. Henrieke: “We willen graag dat onze klanten bij ons alles kunnen krijgen waarmee ze gemakkelijk een gezonde en lekkere maaltijd kunnen koken. Veel van onze klanten kopen boodschappen voor de hele week bij ons.” De producten die je bij Rob en Henrieke kunt kopen komen zoveel mogelijk ‘uit de buurt’. “Een deel van onze producten komt inderdaad van dichtbij, maar we vinden het al heel mooi dat veel van onze producten uit Nederland komen. Immers is alles in Nederland bijna in de buurt, toch?” 

Natuurlijk verkopen ze ook een heel aantal eigen producten zoals rauwe melk, lamsvlees, rundvlees, én paneer-kaas (een niet smeltende Indiase kaas) uit hun eigen kaasmakerij. “Deze maakt Rob zelf en levert deze ook aan verschillende biologische groothandels in Nederland.” De rauwmelkse kefir uit De Lutte, een traditionele gefermenteerde melk, is ook erg populair.  “Het is kefir die wél door de ‘Keuringsdienst van Waarde’ wordt goedgekeurd!” vult Henrieke trots en lachend aan.  

Gezonde voeding: de basis voor een goede gezondheid
Rob en Henrieke vinden het mooi als hun supermarkt meer bekendheid krijgt, maar een stukje bewustwording is eigenlijk minstens zo belangrijk voor ze. “We merken dat veel mensen gewoonweg niet meer weten wat het belang is van goed voedsel voor een goede weerstand, laat staan dat ze weten waar het vandaan komt.” 

Rob: “ Zowel vorig jaar, als dit jaar, hebben we samen met een aantal biologische boeren uit de buurt het ‘Nationaal Schoolontbijt’ verzorgd voor scholen in Heino, Lierderholthuis en Laag Zuthem. Zo kunnen we kinderen kennis laten maken met gezond voedsel. 

Wil je ook boodschappen doen in het bos?
De openingstijden van de boerderijwinkel zijn: 

Dinsdag t/m Vrijdag: 09.30 – 17.30
Zaterdag: 09.00 – 16.00 

Wil je de producten laten bezorgen?
Ook dat kan! Bestel eenvoudig via de webshop op supermarktinhetbos.nl Daar vind je ook talloze recepten voor een lekkere én gezonde maaltijd.

Japiksweg 1, 8101 NL Raalte
hallo@supermarktinhetbos.nl
06 23 86 85 26 (Winkel)
06 48 65 81 83 (Boerderij)
www.supermarktinhetbos.nl

 

Door Redactie