Brandweer IJsselland is weer op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Vandaag is de campagne #watdoejijover4minuten gestart. Voor 26 posten in de regio worden tachtig vrijwilligers gezocht. Van 17 oktober tot 20 november kan er gesolliciteerd worden naar de functie van brandweervrijwilliger voor een brandweerpost bij jou in de buurt.

De brandweer is op zoek naar vrijwilligers voor de posten De Krim, Balkbrug, Bergentheim, Dalfsen, Dedemsvaart, Diepenveen, Genemuiden, Giethoorn, Gramsbergen, Hardenberg, Hasselt, Heeten, Heino, IJsselmuiden, Kampen, Luttenberg, Nieuwleusen, Oldemarkt, Olst, Ommen, Steenwijk, Vollenhove, Welsum, Wesepe, Wijhe en Zwartsluis

#watdoejijover4minuten?

En dan gaat de pieper… binnen 4 minuten kan de dag van een vrijwilliger er compleet anders uitzien. Je laat al je werk vallen want iedere seconde telt en jij bent degene die het verschil kan maken.

Werken bij de brandweer is veelzijdig en brengt actie, uitdaging en afwisseling in je leven. Je staat klaar voor je buren, je dorp of stad. Ze mogen altijd een beroep op je doen. Samen met je collega’s doe je ontzettend belangrijk werk, werk om trots op te zijn.

Informatieavonden

Op 7, 8, 9 en 10 november worden informatieavonden voor belangstellenden georganiseerd. Daar wordt meer informatie gegeven over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn. De informatieavonden starten om 19.30 uur en duren tot ongeveer 21.30 uur. Aanmelden kan via de website.

• Maandag 7 november in de kazerne van Steenwijk, Vendelweg 3
• Dinsdag 8 november in de kazerne van Zwartsluis, Zomerdijk 41a
• Woensdag 9 november in de kazerne van Deventer, Schonenvaardersstraat 5
• Donderdag 10 november in de kazerne van Ommen, Schurinkstraat 44a

Solliciteren

Op www.brandweer.nl/ijsselland/werken-bij is alle informatie te vinden. Vanaf 17 oktober tot 20 november kun je solliciteren op de functie van brandweervrijwilliger voor de post bij jou in de buurt.

Door Redactie