In deze tijd met overvolle agenda’s, is het vaak moeilijk het juiste ritme te vinden. Relaties, werk, sport en een sociaal leven zorgen ervoor dat je een gevoel van stress kan ervaren. Dit kan z’n weerslag hebben op je lichamelijke gesteldheid en klachten met zich meebrengen. Een situatie die Ingeborg van der Molen van EZRA – Eigentijds Zijn Raalte herkent uit haar eigen leven, waardoor ze besloot het roer om te gooien.

“Ik had last van voedselallergieën en kon veel dingen niet eten, ook had ik last van lichamelijke klachten.” Door de kennismaking met de traditionele geneeswijzen van Ayurveda besloot zij een nieuwe weg in te slaan en op een andere manier te gaan leven. “De yoga, meditatie en een andere manier van eten (veel kruiden) brachten rust in mijn lijf en hoofd en op den duur verdwenen de voedselallergieën.” Volgens Ayurveda ligt het geheim van een goede gezondheid in een gezonde spijsvertering. “Eigenlijk is Ayurveda een database van oosterse wijsheid vol met kennis.” “Iedereen kan er onderdelen uit halen, die bij die persoon passen en zo een betere balans vinden,” vertelt Ingeborg.

“De kennis over het vinden van een balans wil ik graag lokaal delen.” Zo geef ik workshops bij ’t Natuurlijk Huus te Raalte, een locatie die in verbinding met de natuur staat en dit uitdraagt. Het gaat hierbij om bewustwording hoe je als mens een mooie balans kunt vinden tussen lichaam en geest. Dat kan door andere voeding, door meditatie en yoga. “Een workshop biedt je een middag om helemaal tot jezelf te komen, bewust te worden van hetgeen jij graag zou gaan toepassen en praktische stappen te kunnen zetten naar je eigen gezonde balans”, legt Ingeborg uit.

Voor meer informatie kijk op: www.ezraraalte.nl of www.facebook.com/EZRARaalte

EZRA Raalte
Gerner 60, Raalte
Tel. 06 – 1960 2600
www.ezraraalte.nl

Door Redactie