Cabaretiers Thijs Kemperink en Jeffrey Kleine Koerkamp, buurtreedner ProatPaul, The Bluebettes en René Karst treden woensdagavond 23 augustus op tijdens de Cabaretavond van Stöppelhaene.

The Bluebettes zijn vijf vrouwen uit de regio die met hun energie, humor, close harmony en instrumentale kwaliteiten op geheel eigen wijze hits uit de turbulente jaren zestig ten gehore brengen. Van the Supremes tot Nancy Sinatra. Tot slot de muzikale kers op de taart: René Karst. De Drentse troubadour met de lange manen en bijzondere bril is bekend van hits als Liever Te Dik In De Kist (met Stef Ekkel) en Atje Voor De Sfeer.

Het programma is samengesteld in samenwerking met het Hoftheater. “Hartje zomer is het lastig om artiesten te vinden, want dan zijn de meesten met vakantie”, vertelt Rommy Bijlsman, programmeur bij het Raalter theater. “Daarom zijn we dit jaar tijdig begonnen om een aantal artiesten vast te leggen die later in het seizoen bij ons in het theater te gast zijn.”

Ze spreekt over een prima samenwerking die een win-winsituatie voor zowel Stöppelhaene, de bezoekers van de Cabaretavond en het HOFtheater oplevert. “We helpen elkaar. Dankzij ons grote netwerk kunnen we een bijdrage leveren aan het programma en wij krijgen een extra podium om de artiesten uit ons nieuwe theaterseizoen te laten zien”, aldus Rommy die in 2024 ook graag weer samen optrekt. “De eerste contacten met artiesten zijn al weer gelegd. Na de vakantie beginnen we met de programmering voor het seizoen 2024-2025.”

Oogstkoningin

Wie al eens vaker een Cabaretavond heeft bijgewoond, weet dat er eerst nog een paar officiële plichtplegingen moeten plaatsvinden. Zo is iedereen natuurlijk in blijde afwachting van de onthulling van de nieuwe Oogstkoningin. Wie wordt de opvolger van Anja te Boekhorst uit Lettele? Daarnaast vertelt Sallandse Boer Erik Overkempe meer over het Oogstgaveproject 2023.

Aanvang is om 20.00 uur. Kaarten à 17,50 euro zijn vanaf zaterdag 29 juli verkrijgbaar bij Schulten Lederwaren in Raalte.

Door Redactie