Een ontspannen cafébezoek, diverse ruimtes voor besloten feesten, en verschillende concepten voor een groeps- of bedrijfsuitje met een culinair arrangement. Vrijwel alles op het gebied van feesten en events voor groepen van 20 tot 150 personen is mogelijk bij café-brasserie De Schoenmaker in Luttenberg. Deze locatie is al negentig jaar dé plek voor ontspannen genieten in het hart van Salland. Met verschillende intieme ruimtes, een gezellige bar en een sfeervolle ambiance.

Negentig jaar geleden, in 1933, legden opa en oma Vloedgraven de basis voor het familiebedrijf. Jan en Nathalie te Wierike runnen het café sinds 1991 met de ouders Vloedgraven, waarna ze per 1 januari 1999 de onderneming overnamen en voortzetten. “In die tijd hebben we het café verder uitgebreid”, vertelt Nathalie. “We bieden nu ook catering met buffetten, Amerikaanse barbecues en andere feestelijke arrangementen, bij ons of op uw eigen locatie. Daarnaast hebben we hier een aantal concepten ontwikkeld voor besloten gezelschappen.”

Zo ontwikkelde de kroeg met een grote vaste klantenkring zich tot een veelzijdig bedrijf met diverse zaalruimten, catering en een aangrenzende snackbar. Het café heeft een ouderwets gezellige sfeer, die regelmatig wordt opgeluisterd door live-muziek, twee grote schermen tijdens voetbal-, Formule 1-en andere sportwedstrijden en andere eigen evenementen, zoals de Kroegentocht, Zomaar Zomerfeest, Tirolerfest, Duitse avonden en BBB (Bandje, Biertje, Barbecue). Ook kun je er biljarten en darten. Bij mooi weer genieten bezoekers op het ruime terras, dat uitkijkt over de dorpsweide.

De Schoenmaker ligt aan een doorgaande weg in het dorp en is ook start- en eindpunt van diverse fietsroutes.

Het café is tevens beschikbaar voor besloten feesten vanaf 50 personen, maar ook voor lunch, diner of voor een hapje en een drankje. Achter het café ligt de Oale Huuskamer, waar je op vrijdag en zaterdag kunt genieten van een culinair 3- of 4-gangendiner. Dit kan al vanaf 2 personen, maar ook met een groep (wel reserveren). In overleg kan er op andere dagen vanaf 15 personen gereserveerd worden.

De grote tuin met overkapping is geschikt voor tuinfeesten, zoals huwelijksjubilea of verjaardagen. De Saloon is een intieme ruimte met een western-uitstraling, tot zo’n dertig personen. Daaronder zit de schietkelder van de eigen schietvereniging SSV De Schoenmaker. Die staat ook open voor familie- en vriendengroepen die een lekker potje willen schieten, eventueel met een arrangement. “Met onze arrangementen kun je alle kanten uit”, aldus Nathalie. “Van koffie met wat lekkers tot een smakelijke brunch, en van een simpele bitterbal tot een uitgebreid diner.”

Bestaande arrangementen kunnen uiteraard in overleg worden aangepast aan persoonlijke wensen. Alles komt uit eigen keuken en wordt bereid door eigenaar Jan en kok Thijs. Doordat Jan begin dit jaar zijn Leermeester-diploma behaalde, is De Schoenmaker nu een leerbedrijf.

Café Brasserie De Schoenmaker
Butzelaarstraat 15, Luttenberg
Tel. 0572 – 301 219
info@cafedeschoenmaker.nl
www.cafedeschoenmaker.nl

Door Redactie