Goedendag! Wat gaat u vandaag doen?

Een rondje over de markt, een kopje koffie in het buurtcentrum, meedoen aan een sportieve activiteit of deelnemen aan een interessante lezing via de digitale huiskamer? “Er worden in de gemeente Raalte veel activiteiten voor senioren georganiseerd, vertellen projectleiders Femmy Moes en Silke Schuurman van WijZ welzijn Raalte. Toch zijn er veel senioren die aangeven eenzaam te zijn en er vaker ‘uit willen’. Na het succes van het project ‘Dag!enDoen!’ in Olst, wordt in september gestart met het project ‘Dag!enDoen! Raalte’.

In de gratis te downloaden app Dag!enDoen! kunnen senioren uit de gemeente Raalte zien welke activiteiten er bij hen in de omgeving worden aangeboden. Is vervoer een probleem? Dan kan dat geregeld worden in de app. Ook senioren zonder tablet of iPad kunnen meedoen. Dit kan via een laptop of het is mogelijk om een tablet in bruikleen te nemen. De app is eenvoudig ingericht en indien gewenst komen vrijwilligers langs om uitleg te geven over de Dag!enDoen! app.

Contact via de digitale huiskamer
De versoepelingen rondom het Covid-19 virus maken het mogelijk om weer vaker de deur uit te gaan. Contact hoeft niet alleen fysiek plaats te vinden, maar kan ook middels een beeldscherm. De app Dag!enDoen! maakt het mogelijk om te beeldbellen met andere mensen. Ook zijn projectleiders Femmy en Silke voornemend om workshops en lezingen te organiseren via de digitale huiskamer.

MeeDoeners gezocht
“We zijn nog op zoek naar mensen die senioren willen helpen met het downloaden van de app Dag!enDoen! en hen op weg willen helpen met het in gebruik nemen van de app,” vertelt Silke. “Ook zijn we op zoek naar mensen die de eerste keer mee willen naar een activiteit. Het kan best spannend zijn om ergens alleen naar toe te gaan,” vult Femmy aan. “Dan is het fijn dat er iemand is die de eerste keer mee wil gaan naar de activiteit.”

Activiteiten melden
Dag!enDoen! organiseert zelf geen activiteiten, maar zorgt ervoor dat alle activiteiten die anderen organiseren worden samengebracht in een dagelijks aanbod. Bied jij activiteiten aan die niet mogen ontbreken in het overzicht? Meld je dan aan via de website www.dagendoenraalte.nl en plaats eenvoudig de activiteiten in de app.

Dag!enDoen! Raalte
info@dagendoen-raalte.nl
0572- 365 343
www.dagendoen-raalte.nl

————————————

De app Dagendoen is gratis te downloaden in de Playstore of Appstore.

————————————

Door Redactie