Vrienden van De Tippe en Sportbedrijf Raalte organiseren op Hemelvaartsdag, donderdag 26 mei 2022, traditiegetrouw weer dauwzwemmen. Dit jaar wordt het ontbijt verzorgd door Restaurant Het Buitenhuys. De week erna, van 30 mei tot en met 2 juni is de Zwemvierdaagse bij zwembad De Tippe in Heino. Met extra festiviteiten in verband met het 50-jarig bestaan van het bad. Dauwzwemmen

Zowel vroege als minder vroege vogels kunnen hun hart ophalen bij het dauwzwemmen dat van 7.30 tot 10.30 uur plaatsvindt. Naast een frisse duik, zorgt het Buitenhuys voor broodjes, beleg, koffie, thee, een gekookt eitje en een aantal andere smakelijke verrassingen. Voor de jeugd worden er verder spelletjes in het bad georganiseerd.

Dauwzwemmen is voor abonnementhouders van De Tippe kosteloos. Overige gasten van 18 jaar en ouder betalen het reguliere tarief van € 5,50. Ben je tussen 3 en 17 jaar dan betaal je € 4,50 en voor kinderen onder de 3 jaar is het tarief 3 euro. Wanneer het 25 graden of meer is, is De Tippe ook tussen 12 en 17 uur geopend.

Inschrijving Zwemvierdaagse gestart

Van maandag 30 mei tot en met donderdag 2 juni is er de Zwemvierdaagse! Leuk voor zwemliefhebbers in alle leeftijden en het maakt niet uit hoe hard je gaat. Elke dag kan er van 18.00 tot 20.00 uur gezwommen worden voor een medaille. Volwassenen zwemmen 500 meter (20 baantjes) en kinderen t/m 12 jaar 250 meter (10 baantjes) per dag. Een zwemdiploma is vereist.

Aanmelden is mogelijk op www.vriendenvandetippe.nl. Late beslissers hebben op maandag ook nog een kans om aan de kassa een deelnameticket te kopen. De kosten voor de zwemvierdaagse bedragen € 5,- per persoon in de online voorverkoop en € 7,- op maandag. Kinderen kunnen ook met de hele klas meedoen. Vermeld bij inschrijving de school en klas en maak kans op een lasergame arrangement bij Go Challenge!

Extra festiviteiten

Omdat zwembad De Tippe dit jaar 50 jaar bestaat, pakt de organisatie uit met extra feestelijkheden. Op maandag is er een T-shirt estafette, op dinsdag een klim-en-klauter-parcours en op woensdag kunnen kinderen schatduiken. De donderdag eindigt met een knaller. Dan staat er een heuse ‘sweeper’, ga je ‘Met glans van de Schans’ en is er een koffietentje voor de ouders. Die avond is ook de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd van Vrienden van De Tippe.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie of een blik op onze overige activiteiten voor 2022 de website www.vriendenvandetippe.nl

Door Redactie