Van zaterdag 16 oktober tot en met 13 november zijn de Groen Samen Doen-weken. Tijdens deze weken organiseert de gemeente Raalte in samenwerking met groenondernemers uit de gemeente verschillende acties om tuinen in Raalte te vergroenen. Wethouder Jacques van Loevezijn is enthousiast: ‘Met deze acties kunnen alle inwoners van de gemeente op een makkelijke manier een eerste stap zetten om de tuin te vergroenen. Zo zorgen we er samen voor dat onze gemeente een fijne plek blijft om te leven voor mens en dier’.  

Minder tegels en meer groen zorgt namelijk voor minder wateroverlast na hoosbuien en meer verkoeling tijdens hete zomerse dagen. Ook zijn bomen, planten en struiken een voedsel- en schuilplek voor bijen, vlinders en andere dieren.

Met deze vier acties kun jij gemakkelijk aan de slag!
Voor een groene tuin hoef je echt geen groene vingers te hebben. Iedereen kan het en alle kleine beetjes helpen. Ga ook aan de slag! Samen maken we Raalte groener. De gemeente Raalte helpt je met deze acties:

  • Gratis bomenactie: Vraag jouw gratis boom of struik aan en plant deze in jouw tuin.
  • Tegelophaalservice: Haal jouw tegels uit de tuin en zet er planten, gras of bloemen voor terug. De tegelophaalservice haalt de tegels gratis bij je op. Of stort jouw tegels gratis bij Hoogeboom Raalte.
  • Groenste Buren Challenge: Maak samen met jouw buren het beste groenplan voor het vergroenen van de voor- en achtertuinen in jouw buurt en maak kans op de hoofdprijs van € 5000,- of één van de vijf bedragen van € 1.500,-.
  • Groene fotowedstrijd: Doe mee met de groene fotowedstrijd. Schiet het perfecte plaatje van jouw groene tuin, balkon of regenwateroplossing en win mooie prijzen.

Meer informatie en alle spelregels vind je op www.raalte.nl/groensamendoen

Gemeente Raalte
Zwolsestraat 16, 8101 AC Raalte
0572 – 347799
info@raalte.nl
www.raalte.nl

Door Redactie