In 1987 kwam Roelofsen Carrosseriebouw eigenlijk bij toeval in Raalte terecht. Tijdens zijn vakantie op Gran Canaria vertelde Jonny Roelofsen twee jongens uit Raalte dat hij op zoek was naar een pand voor zijn nieuw op te richten bedrijf, waarop hij te horen kreeg dat bij hen aan het kanaal nog wel iets beschikbaar was. Nu dertig jaar later is Roelofsen Carrosseriebouw de grootste carrosseriebouwer van paardenvrachtwagens in Nederland. “Ons totale team bestaat op dit moment uit zeventig mensen, waarvan een deel werkzaam via Uitzendbureau Salland”, vertelt Roelofsen. “Die flexibele schil stelt ons in staat makkelijk te kunnen downgraden als de markt daarom vraagt.”  

Het contact met Uitzendbureau Salland begon met de zoektocht naar een magazijnmedewerker. “Salland is niet het enige uitzendbureau waar wij mee samen werken, maar de klik is uitzonderlijk goed”, zegt Roelofsen. “Zij voelen goed aan welke categorie medewerkers hier past, weten precies welke vaardigheden wij zoeken.” Voor Uitzendbureau Salland begint dat met goed luisteren en begrijpen waar de ondernemer voor staat. “Natuurlijk was het een leerproces, waarin wij ook een paar keer met de verkeerde aan kwamen zetten”, vult André Duteweert van Salland aan. “Inmiddels is het zo vertrouwd dat wij via de achterdeur binnenkomen om te kijken hoe met onze jongens gaat.”

Passie
De kracht van Uitzendbureau Salland is het oprechte inlevingsvermogen in een bedrijf. “Ook in dit geval voelen wij daarbij iets van trots”, gaat Duteweert verder. “Roelofsen is een hele mooie klant waar wij graag aan leveren en actief mee naar buiten treden.” Op dit moment schakelt Roelofsen Carrosseriebouw vrij frequent uitzendkrachten in. “Wij gaan bij voorkeur voor gepassioneerde mensen met twee rechter handen en een brede technische kennis die wij voor de nodige afwisseling en uitdaging op meerdere plekken in het productieproces kunnen inzetten”, stelt Roelofsen. “Maar sommige uitzendkrachten zoeken juist iets specifieks, zijn graag bezig met waar ze goed in zijn. In beide gevallen willen wij onze uitzendkrachten iets leren en positief bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling.”

Kansen
Regelmatig krijgt Uitzendbureau Salland  te horen dat het werk bij Roelofsen in de smaak valt, dat de uitzendkrachten kansen zien en krijgen om het bedrijf verder te helpen. “Ook bieden wij een man van buitenlandse komaf de kans om er een paar dagen mee te draaien”, vertelt Duteweert. “Een kans om dankzij het werken met collega’s ook de taal beter te leren spreken. Geweldig dat Roelofsen hieraan mee wil werken en mogelijk een goede medewerker in huis haalt.” Het sluit ook naadloos aan bij Roelofsens ambitie om een goed werkgever te zijn en te blijven, om langzaam door te groeien als carrosseriebouwer van paardenvrachtwagens met klanten in heel Europa en een enkele keer daarbuiten. Wie een keer bij Roelofsen Carrosseriebouw wil binnenkijken, is op donderdag 28 december 2017 van harte welkom als het 30-jarig jubileum met een open dag wordt gevierd.


Salland Groep, totaalaanbieder van personeelsdiensten

Uitzendbureau Salland is het belangrijkste onderdeel van Salland Groep, met als missie mensen op weg helpen naar werk. Salland Groep biedt naast uitzendwerk ook personeel- & organisatieadvies, opleidingen en recruitment. “Mede dankzij de goede samenwerking met Uitzendbureau Salland hebben wij hier in Raalte een mooi bedrijf opgebouwd”, meent Jonny Roelofsen. “Een bedrijf met twee panden voor de carrosseriebouw van horsetrucks en een eigen stal. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij deze samenwerking voortzetten om onze verdere ambities voor de toekomst waar te kunnen maken.”


Kaagstraat 10C, 8102 GZ Raalte
0572 – 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie