De Ccoba-lezing van dinsdag 14 november gaat over iets wat niemand kan zien, maar dat je des te sterker aantrekt of afstoot. ‘Geurenprofessor’ Erik Zwaga vertelt over de fascinerende wereld van geur, parfums, de geurenindustrie en het verleden, heden en toekomst van onze parfumcultuur. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Het is een van de meest winstgevende producten en een van de meeste geschonken cadeaus: ‘een geurtje’. Toch blijft voor veel mensen geur, nog steeds letterlijk iets ongrijpbaars. Geur heeft een sterke sentimentele kracht: kan herinneringen naar boven brengen: ‘Zo rook mijn oma!’.

Kunstenaar en ‘parfumprofessor’ Erik Zwaga vertelt waarom geur voor hem nog steeds magisch is, hoe de parfumwereld in elkaar steekt, hoe trends ontstaan en wat we de komende jaren kunnen verwachten zoals het gebruik van kunstmatige intelligentie in het parfumatelier en de opkomst van historische geuren. Hangt geur wel zo sterk samen met romantiek en erotiek als we misschien allemaal denken?

Erik Zwaga doet zijn verhaal aan de hand van geuren die je tijdens de lezing kunt ruiken. Zelf gelooft hij erg in de ‘terug naar de natuur’-trend, maar om dit te realiseren moet je als parfumeur juist gebruikmaken van synthetische ingrediënten. Hoe zit dat?

Reserveren

Deze lezing wordt gehouden in de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen. Het is aanbevolen om online te reserveren. De lezing wordt gehouden op dinsdag 14 november om 20.00 uur.

De toegangsprijs voor deze lezing bedraagt 7 euro, bibliotheekleden betalen 5 euro en vrienden van Ccoba 3 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheeksalland.nl/ccoba, in de Bibliotheek en ter plekke voor aanvang van de voorstelling.

De lezing wordt georganiseerd door Ccoba, de culturele commissie van de Bibliotheek Salland, vestiging Ommen.

Door Redactie