Wie vanaf de A1 bij Deventer via de N348 de borden ‘Raalte’ volgt, kan het niet missen. Net voordat je het dorp Raalte binnenrijdt, doemt daar de prominente luifel in Shell-kleuren op. Bij dit multifunctionele en ultramoderne tankstation ‘De Poort van Raalte’ kun je natuurlijk tanken, maar ook je auto wassen en lekker lunchen. Op de tweede etage is het kantoor gevestigd van OQ Value, de tak voor de zakelijke markt.

Zakelijke markt De Poort van Raalte is onderdeel van OQ Value BV. Directeur-eigenaar Gerard Jansen Holleboom zit al ruim 30 jaar ‘in de olie’ en vertelt hoe het begon: “Bij Shell deed ik veel ervaring en kennis op in de branche, maar stiekem wilde ik ook heel graag iets voor mezelf beginnen. In 2008 waagde ik de sprong met de overname van twee oliebedrijven in respectievelijk Sas van Gent en Tiel. Bepaald niet naast de deur, maar het was een mooi vertrekpunt als ondernemer.”

Onder de naam OQ Value BV groeide het bedrijf de afgelopen 12 jaar enorm. Naast haar retail activiteiten met 17 tankstations levert OQ Value Shell brandstoffen en smeermiddelen aan de zakelijke markt in heel Nederland. “Met onze eigen tankwagenvloot leveren we overal waar beweging is. Denk aan transport, industrie, bouw, garages en hier in Salland is de landbouw een van onze belangrijkste pijlers. Ik wil verbonden zijn met mijn klanten en omgeving. Dat begint met bezieling en betrokkenheid bij de markt waarin je actief bent. Daarom zijn we onlangs ook partner geworden van Salland boert en eet bewust.”

Perfecte ligging
De letters OQ staan voor Oil en Quality, Value gaat over de toegevoegde waarde die het bedrijf wil bieden voor klanten. Gerard: “Met De Poort van Raalte bieden wij iets unieks voor mensen uit de eigen regio, maar ook voor toeristen en voorbijgangers. Dat komt ook door de perfecte ligging; er komen hier drie belangrijke wegen samen. Ideaal dus om te tanken en je auto te wassen, maar ook een fijne plek om even te stoppen en te lunchen.”

Tanken, autowassen en heerlijk lunchen
Bij het tankstation kunnen automobilisten naast de reguliere brandstoffen ook terecht voor bijvoorbeeld Shell GTL, Topfuel 100 HVO en AdBlue. Voor vrachtwagens zijn er speciale tankplaatsen ingericht waar je met de OQ Value tankpas tegen scherpe prijzen 24 uur per dag je brandstof kunt tanken. Is je (bedrijfs)auto toe aan een schoonmaakbeurt, dan is dat zo gefikst in de ultramoderne washal met roll-over, twee wasboxen, stofzuigers, mattenreinigers en bandenpompen.

Zoon Jurriën Jansen Holleboom is stationsmanager van De Poort van Raalte: “In de luxe ingerichte tankshop bieden we een ruime keuze aan chocolade, snoep, koek en ijs, de snackliefhebber komt aan zijn trekken bij de snackwand. Voor een lekkere koffie-to-go staat er de Franke-bonenmachine, waar iedereen zelf zijn z’n favoriete koffie kan bereiden. Daarnaast hebben we een uitgebreid aanbod van bloemen, automaterialen, wenskaarten, pre-paidkaarten, enzovoort.”

Via de tankshop kom je in de lunchroom met gezellige zitgelegenheid*. “Op onze uitgebreide menukaart staan belegde broodjes, panini’s, uitsmijters, salades, smoothies en sappen, croissants, warme snacks en burgers van de bakplaat. Ook kun je hier genieten van een door onze barista gemaakte koffiespecialiteit. Alles is vers en wordt ter plekke naar wens van de klant bereid. Ook in onze lunchroom maken we zoveel mogelijk gebruik van regionale aanbieders: onze koffie is van Beukenhorst, de hamburgers en vleeswaren zijn van Maurits Vlees & Vers, terwijl de broodjes van De Echte Bakker Jorink komen. Het zijn namen die iedereen hier kent”, besluit Jurriën.

* Op moment van schrijven is de zitgelegenheid volgens de RIVM-richtlijnen tijdelijk gesloten. U kunt natuurlijk wel uw versbereide lunch meenemen.

Door Redactie