Het is november 2011 als Fred Droog, na jaren niet meer in bands te hebben gespeeld, weer zin heeft om een akoestische band te beginnen. Muzikanten gezocht, oefenruimte in de omgeving van Raalte gevonden en de band kon beginnen.

Muziekhandel Droog is een semi-akoestische band, waarbij de nadruk ligt op meerstemmige zang.

Ons repertoire is heel divers van jaren 60 tot heden, een mengeling van pop, folk, country, reggae, luisterliedjes en hier en daar een vleugje jazz of rock, maar dan wel gespeeld op onze eigen manier en met eigen arrangementen. Nummers van bijv. Venice, Crosby, Stills, Nash & Young, Beatles, Sheryl Crow, Bonnie Raitt, Ruth Jacott, Danny Vera, John Mayer. Naast covers, spelen we ook eigen nummers. Wij kunnen klein en minimalistisch spelen, maar ook uitpakken!!

Vanwaar de naam Muziekhandel Droog?
Mensen vragen vaak of wij een winkel hebben. Die hebben wij dus niet!

Na een lange lijst met (on)mogelijke namen, kwam een creatief bandlid met de naam Muziekhandel Droog, naar de oprichter van de band en vanwege de vele verschillende instrumenten, door ons vaak omschreven als “een hele handel”.

Onze band bestaat uit:

  • Jannie Ardesch: zang, percussie, mondharmonica
  • Fred Droog: akoestisch gitaar en basgitaar, zang
  • Herman Koenjer: zang, akoestisch gitaar en basgitaar
  • Frans Herbrink: zang, akoestische drums, Cajon, Percussie

Wij kunnen een avondvullend programma verzorgen voor zowel een zittend publiek, de theatrale vorm, maar ook voor fairs, tentoonstellingen, recepties, diners, restaurants, feestelijke openingen etc. Wij hebben o.a. optredens verzorgd in de foyer van het HOF theater, theater de Stoomfabriek Dalfsen, Salland Natuurfair Heeten, in kledingzaken, in tuincentra, kerstshows, Muziek in de tuin, enz.

10-jarig bestaan
Het 10-jarig bestaan willen we op een nader te bepalen tijdstip gaan vieren. Hou de media hieromtrent in de gaten.

Maar…… wie jarig is trakteert!!!!!
Onder de geboekte optredens in de periode van 1 november 2021 tot 1 juli 2022 houden we een loting, waarbij 1 persoon/organisatie het gagebedrag terugkrijgt. De winnaar zal vermeld worden in de Koerier.

Plannen voor de toekomst
Naast onze normale optredens hebben wij een concept ontwikkeld nl. een combinatie van livemuziek met een DJ. Bijv. Muziekhandel Droog verzorgt de middag of vooravond tijdens receptie of diner en DJ Delight verzorgt de tweede helft van het feest. In overleg zijn ook andere invullingen mogelijk.

Wij zijn te vinden op:
Facebook www.facebook.com/muziekhandeldroog
Instagram www.instagram.com/muziekhandeldroog
Website www.muziekhandeldroog.nl
Email muziekhandeldroog@gmail.com
Telefoon 06-12725763 (Fred Droog)
06-29450260 (Herman Koenjer)

Door Redactie