Ksenia tourt door heel Nederland met haar theatershow ‘Zij zagen Oorlog’ en speelt op bevrijdingsherdenkingen en op dagen dat een stad, dorp of buurtschap in 1945 bevrijd werd. Ze volgt het spoor van de bevrijders. Op 12 april speelt ze in Theater Podium Heino in Heino.

In 75 minuten neemt Ksenia de toeschouwer mee naar de levens van zes mensen. Ze speelt hun verhalen en zingt hun liederen. Omkleden gebeurt op het podium, het licht gaat nooit uit en de gordijnen nooit dicht. De mensen die ze speelt hebben twee dingen gemeen: ze moeten een keuze maken en hebben goede bedoelingen.

Ksenia werd geboren in Charkov in het oosten van Oekraïne, toen dat nog onderdeel was van de Sovjet-Unie. Ze ontvluchtte dat land om naar omzwervingen haar thuis in Zwolle te vinden. Zij zagen Oorlog is haar derde solotheatervoorstelling.

Alle baten van de volledige tournee komen ten goede aan educatieve projecten voor Oekraïense weeskinderen. Tickets zijn verkrijgbaar via https://ksenia.nl/events/heino-zij-zagen-oorlo

Door Redactie