Deventer Ziekenhuis operatierobot Daniëlle Langeloo en Hans-Peter van Jonbergen

Vanaf 4 maart kunnen patiënten met schouder-, knie- en heupklachten terecht bij de Salland Kliniek van het Deventer Ziekenhuis. Salland Kliniek is er speciaal voor de planbare, minder complexe zorg. Patiënten worden er binnen tien werkdagen door de arts gezien en lopen na de eerste afspraak met een behandelplan naar buiten.

Met de Salland Kliniek garandeert het Deventer Ziekenhuis korte en snelle wacht- en doorlooptijden. Patiënten krijgen er de veilige en topklinische zorg van het ziekenhuis, en profiteren tegelijkertijd van het heldere en snelle proces zoals een privékliniek dat ook heeft. Het
beste van beide werelden.

Met het merk Salland Kliniek volgt het Deventer Ziekenhuis het ritme van de patiënt: na de eerste afspraak is het behandelplan direct duidelijk en de regie voor afspraken en behandeltijdstippen ligt bij de patiënt.

Start met orthopedische ingrepen

Patiënten kunnen vanaf 4 maart in de Salland Kliniek terecht voor orthopedische klachten zoals schouderklachten, heup-artrose, acute knieklachten en knie-artrose. Orthopeed van de Salland Kliniek Daniëlle Langeloo: ‘We kunnen de zorg nog meer concentreren en ons focussen op onze specialisaties, naast het leveren van algemene orthopedische zorg.’ Komend jaar breidt de Salland Kliniek de zorg uit en worden disciplines toegevoegd.

Bedrijfskundig manager Michiel Dijkman: ‘Het betreft hier altijd relatief eenvoudige, goed planbare ingrepen. In een ziekenhuis heb je ook complexere patiënten met meer aandoeningen. We gaan die patiëntstromen scherper scheiden waardoor patiënten een nog efficiënter proces ingaan.’ In de Salland Kliniek kan de patiënt zelf zijn afspraak plannen, is er de garantie dat de patiënt binnen tien werkdagen een arts ziet en weet de patiënt binnen 3 werkdagen wanneer een eventuele operatie plaats kan vinden.

Alles veilig onder één dak

Bij de patiënten is door de komst van privéklinieken soms de perceptie ontstaan dat je daar sneller en beter geholpen wordt dan in een ziekenhuis. Dijkman: ‘Zowel qua snelheid als kwaliteit doen ziekenhuizen niet onder. Sterker: als er complicaties zijn, is een patiënt beter af in een ziekenhuis omdat daar ook andere (spoed)zorg wordt geboden.’ In het Deventer Ziekenhuis kan men voor alles terecht: volledig vergoed, veilig, net zo snel en met topklinische zorg. Alles onder één veilig dak. Het Deventer Ziekenhuis is al jaren een erkend expertisecentrum voor topklinische knie-, heup- en schouderzorg.

De website is te vinden via Sallandkliniek.nl.

Onderschrift foto: Orthopedisch chirurgen Hans-Peter van Jonbergen en Danielle Langeloo

Door Redactie