Op vrijdag 28 juli 2023 werd in Raalte het Dierenwelzijn keurmerk uitgereikt aan Ymke Dijkstra van Hondenschool Raalte. Ze is hiermee herkenbaar als gecontroleerde dierprofessional. Het Dierenwelzijn keurmerk maakt de kwaliteit van dierprofessionals zichtbaar en beter vindbaar voor het publiek. Wilt u kennis maken met Ymke en haar hondenschool, dat kan tijdens de open dag op Zaterdag 09 september 2023 van 14 uur t/m 17 uur. Ieder is van harte welkom aan de Wijheseweg 32 te Raalte.

In goede handen

Als eigenaar wil je zeker weten dat je dier bij een professional in goede handen is. Vanuit die gedachte heeft Ymke Dijkstra zich aangesloten bij het Dierenwelzijn keurmerk. Door het dragen van het Dierenwelzijn keurmerk benadrukt ze de kwaliteit en professionaliteit van haar bedrijf.

Strikte regels

Keurmerkdragers worden gehouden aan strikte regels. Alle professionals worden vooraf getoetst op gebieden als dierenwelzijn, kennis, vaardigheden, werkmethodes en de bedrijfsorganisatie. Ook moet worden voldaan aan nascholings-eisen. Hier wordt jaarlijks op gecontroleerd. Het aantal aanmeldingen voor het dragen van het keurmerk loopt inmiddels in hoog tempo op.Samenwerking

Dragers van het keurmerk bouwen mee aan een netwerk van professionals, waarbij de optimalisering van dierenwelzijn voorop staat. Samenwerking binnen en tussen disciplines is hierbij een randvoorwaarde.

Binnen alle disciplines in de huisdieren branche kan het keurmerk gedragen worden. Dierprofessionals die werken met honden, katten, konijnen, paarden, erfdieren of reptielen kunnen zich aanmelden bij het keurmerk via keurmerk@edupet.nl.

 

Door Redactie