De groene draad in het  verhaal van Disselhorst 

Kunt u gasloos of gasarm wonen? Energie-neutraal of energiezuinig? Hoe is de isolatie-waarde van uw huis en waar kunt u nog verbeteren en besparen? Nu de markt aan het veranderen is en er niet meer alleen zonnepanelen geplaatst worden, zijn er vele vragen rondom dit onderwerp. Zo is gasloos wonen zeer actueel. 

Voor mij zitten twee enthousiaste mannen, die erg gemotiveerd zijn om het verhaal te vertellen. Disselhorst Green Energy begeleidt u in het verduurzamen van uw woning. Voor een advies op maat zijn ze al sinds 2013 volledig thuis in Green Energy. In 2013 liep het bedrijf al voorop in duurzame investeringen. Zo installeerde Disselhorst de eerste Nefit Multiline warmtepomp in Nederland. Daarna hebben de ontwikkelingen niet stil gestaan. Vorig jaar heeft eigenaar Martin Blokvoort Jan-Eis Slagter aangetrokken. Jan-Eis werkte bij een energieadviesbureau en met zijn bouwkundige kennis kan hij een woning vanuit het oogpunt van energieverlies goed beoordelen en u laten zien waar u kunt verbeteren.

Jan-Eis: “Wij zijn beschikbaar voor energieadvies. We kijken niet alleen naar het vervangen van een technische installatie, maar naar het geheel en wat goed past bij de woning. Stel dat u uw woning wil verduurzamen, dan nemen wij de woning bouwtechnisch onder de loep en maken een plan om te verduurzamen. We kijken hierbij ook naar de toekomst en schetsen een plaatje voor de langere termijn. U kunt gebruik maken van ons advies tegen een relatief kleine investering en daarmee bent u vrij om de markt op te gaan. Er is dus geen verplichting om bij ons een installatie af te nemen, maar die mogelijkheid bieden we uiteraard wel.”

“Als u toe bent aan een nieuwe CV-ketel, vragen we of er belangstelling is voor een warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht of uit de bodem met een slim systeem van o.a. een compressor, een verdamper en een condensor. Met een warmtepomp kan een rendement gehaald worden van 500% en het is veel minder milieubelastend dan conventioneel gasgestookte toestellen. In de nieuwbouw is het advies dan ook ‘gasloos bouwen’. Deze aanpak is meteen waardeverhogend voor de woning. Op dit moment is er tevens subsidie beschikbaar voor warmtepompen,” aldus Martin. Het combineren van een warmtepomp met zonnepanelen en met zonnecollectoren is het meest ideaal. De zon wordt erbij betrokken. Het warme tapwater wordt dan grotendeels door de collectoren uit de zon gehaald. Zo dring je de energievraag nog verder terug. We zien nu een toenemende belangstelling voor zonnecollectoren (ook vanwege de subsidie). Door het warme water bij zonnige dagen slim in te zetten gaan wij net een stap verder.”

“We hebben al vele woningen energieneutraal gemaakt. Van nieuwbouw tot oude boerderijen. Eerst is de isolatie verbeterd, daarna hebben we een warmtepomp, zonnepanelen en een zonneboiler geplaatst. Onlangs kwam er een klant enthousiast binnen met zijn energierekening. Onderaan de streep stond ‘te betalen € 0,00!’ Hier worden wij blij van!”

Disselhorst Green Energy
Dorpstraat 30
8111 AD Heeten
0572 – 38 12 46
info@dgreen.nl
www.dgreen.nl

Door Redactie