De dagen worden korter en het wordt steeds vroeger donker. Ideale omstandigheden voor inbrekers om op dievenpad te gaan. Politie en gemeenten starten traditiegetrouw in oktober het ‘Donkere Dagen Offensief’ zodat mensen zich ervan bewust worden wat zij zelf kunnen doen om een woninginbraak te voorkomen. De medewerkers van Beekman Elektro maken u graag wegwijs in de wereld van inbraakpreventie. Beekman Elektro vergroot uw welzijn en borgt uw veiligheid.

Tijdens de coronacrisis werd er minder ingebroken. “Veel mensen werkten thuis en daardoor was de sociale controle ongetwijfeld een stuk groter”, vermoedt Erik Beekman, eigenaar van Beekman Elektro in Raalte. Maar hij is er niet gerust op dat inbrekers een ander ‘vak’ hebben gekozen. “In de donkere winter- en herfstmaanden is er vaak een toename te zien in het aantal inbraken, ook in onze regio. De meeste inbraken worden nog altijd gepleegd tussen 15.00 uur ’s middags en 19.00 uur in de avond. Misschien dat het tijdstip van inbraak verplaatst. We weten het niet. Maar door preventieve maatregelen te nemen, voorkom je veel ellende.”

Een goede inbraakbeveiliging start bij goed hang- en sluitwerk. “Dat doen we zelf niet, maar daar hebben wij een hele goede partner voor”, vertelt Erik. Als we komen voor inbraakbeveiliging kijken we naar het gehele plaatje. We zien weleens dat mensen hun laptop op tafel in het zicht hebben staan, dan kan je wel inbraakbeveiliging hebben maar dan ligt snelle inbraak toch op de loer. Met het motto: zorg dat je het beter voor elkaar hebt dan je buren, vergoot je de kans dat inbrekers jouw deur overslaan.”

Beekman Elektro levert maatwerk op het gebied van inbraakbeveiliging. Medewerkers komen het liefste ter plaatste om het beste advies te kunnen geven. “Vaak willen klanten in eerste instantie camerabewaking maar blijkt dat ze inbrekers vooral buiten de deur willen houden, dat doe je niet met camera’s. Die geven rust en een veiligheidsgevoel, maar om inbrekers buiten te houden of snel de deur uit te jagen heb je een inbraakbeveiligingsinstallatie nodig.”

Bij inbraakbeveiliging gaat er een harde sirene af, waardoor inbrekers op de vlucht slaan, vaak blijven ze niet langer dan een minuut binnen. Via de app krijgt eigenaar een melding en kan er direct actie ondernomen worden. Het mooie van deze manier van beveiliging is dat het draadloos is en dus gemakkelijk in elke woning geplaatst kan worden.

Op het gebied van camerabewaking is er de afgelopen jaren veel verbeterd. Oudere camera’s schakelden als het donker werd over op zwart-wit, maar tijden veranderen. Tegenwoordig kunnen camera’s met weinig licht nog een mooi kleurenplaatje geven, ook in het pikkedonker. “Het is erg belangrijk om de juiste camera voor de juiste situatie te kiezen. Wij komen graag langs om een passend advies te geven.”

Om iedereen het gevoel van veiligheid te laten ervaren heeft Beekman Elektro het meest verkochte pakket dit najaar in de aanbieding. Voor € 1.500,-wordt het huis voorzien van elektronische inbraakbeveiliging, die via een smartphone te bedienen is. Op het gebied van camerabewaking hebben zij ook een mooie actie. Een losse camera laten installeren bij het woonhuis kan al voor € 690,-. Voor twee camera’s met een recorder betaal je nu € 1.400,-.

Tips

  • Geef je woning een bewoonde indruk, doe lichten aan.
  • Sluit ramen en deuren, ook bij korte afwezigheid.
  • Laat sleutels nooit aan de binnenkant van de deur zitten.
  • Leg waardevolle spullen uit zicht.
  • Bel direct 112 bij verdachte situaties.
  • Wacht niet totdat je slachtoffer wordt, maar neem preventieve maatregelen.

Beekman Elektro BV
Stationsstraat 40
8102 ED Raalte
0572 352 511
www.beekmanelektro.nl
info@beekmanelektro.nl

Door Redactie