via Uitzendbureau Salland, het Huis van Werk

Als die mooie baan op jouw pad komt. Maar je bent er niet, of onvoldoende voor opgeleid. Laat je hem dan schieten? Nee natuurlijk niet. Dan ga je ervoor.
Via Uitzendbureau Salland kun je vakopleidingen, bijscholingscursussen en zelfs bbl-opleidingen volgen. Scholingsvouchers van € 500,- en € 2.500,- maken het mogelijk om te leren terwijl je werkt.
Investeer in een vrijblijvend gesprek met een consulent van Salland en bekijk wat de mogelijkheden zijn. Het kan jouw carrière een verrassende wending geven. Jim, Frank en Benedito hebben die stap al gezet.

Mooie combinatie met mijn topsportachtergrond
Basketballer Jim ter Veer (24) doet in zijn tienerjaren de mbo-opleiding Sport & Bewegen. ,,Ik wilde daarna naar de lerarenopleiding. Maar ik was pas 20 en moest een jaar wachten voordat ik toelatingsexamen kon doen.’’ Jim neemt een tussenjaar en werkt in de logistiek. ,,Prima. Verdient goed en is leuk werk.’’ Maar een jaar later voldoet hij niet aan de toelatingseisen voor de pabo. Bam. Deur dicht naar zijn toekomst.
Uitzendbureau Salland zet Jim op een nieuw spoor. ,,Waar ben je goed in? Wat wil je? Ben je goed met auto’s? Techniek? Dat soort vragen. Het was een heel open gesprek. Ik had net mijn auto helemaal uit elkaar gehad, ja, ik hou van techniek. En ook van sport dus.’’

3 gratis cursussen voor 1 baan
Topsportachtergrond, technische kennis, én ambitie om les te geven. Jim werkt nu in sportcentrum Tijenraan. ,,Via het uitzendbureau volg ik verschillende cursussen. De opleiding Zwem-ABC waarmee ik als zweminstructeur les kan geven. Mijn EHBO-diploma heb ik al gehaald. En ik doe een technische beheeropleiding, een soort kluscursus. Inmiddels ben ik een manusje van alles bij Sportbedrijf Raalte.’’

Met bijscholing weer helemaal bij
Het faillissement van vleesverwerker Nijland Food in december 2021 slaat bij Frank Bessembinder in als een bom. ,,Vanaf mijn 18e werkte ik daar, 32 jaar lang. Nooit wat anders gedaan. Het voelt heel raar. En nee, ik zag het niet aankomen.’’ Net na zijn vijftigste verjaardag houdt Franks werk abrupt op. Punt. Uit. ,,Een schok. Wat nu? Geen idee. Zoeken. Iets met ploegendienst? Nee, geen optie, mijn vrouw werkt in de zorg, en we hebben drie tieners thuis. Ik heb altijd gedacht dat ik mijn pensioen zou halen bij Nijland.’’

In zijn lange loopbaan reed Frank ooit een jaar op de vrachtwagen. En zie daar. Dat gaat hij straks weer doen als chauffeur bij het bedrijf Rendac. ,,Ik heb mijn vrachtwagenrijbewijs in 1997 gehaald. Beroepschauffeurs moeten wettelijk 35 uur nascholing volgen. Via e-learning en praktijkles heb ik dat weer voor elkaar en mag ik rijden. Geregeld door Uitzendbureau Salland. Ik had ’s ochtends een gesprek. En ’s middags werd ik al gebeld dat ze iets voor mij hadden. Heel blij mee.’’

Dit is echt wat ik wil
Benedito (28) heeft zo’n beetje alle uitzendbanen gehad die je kan bedenken. Zijn grillige loopbaan maakt één ding heel duidelijk: hij wil met zijn handen werken. ,,Ik heb ooit op school de theoretische leerweg gedaan, economie. Geen idee waarom. Ik ben niet van plan om op kantoor te gaan zitten.’’

Een lampje ging branden toen Benedito bij staalbedrijf Van Merksteijn in de ‘schilderdienst’ terechtkwam. ,,Ik moest gecoate producten ‘bijschilderen’, dat vond ik erg leuk.’’ De vacature bij schildersbedrijf Uw Onderhoudspartner Lenferink vorig jaar deed de rest. ,,Ja, ik werk er al bijna een jaar. Maar ik wil ook een diploma halen. Via Uitzendbureau Salland ben ik nu bezig met de opleiding tot Vakschilder op het Deltion College. Best lastig. Toen ik op school zat had je nog gewoon boeken, nu gaat er veel op de computer. Ik ben een digibeet. Dat is wennen. Ik vind het wel tof. Dit is echt wat ik wil.’’

Meer weten over de scholingsvouchers van Uitzendbureau Salland?
Mail, bel of loop gewoon eens bij ons binnen. Een afspraak is niet nodig.

Boeierstraat 9 Raalte
0572 354050
info@uitzendbureausalland.nl
www.uitzendbureausalland.nl

Door Redactie