Inmiddels is het voorjaar alweer flink in gang gezet. Alles bloeit weer fraai en we kunnen weer heerlijk genieten van dit alles. Dit alles brengt natuurlijk ook werk in de tuin met zich mee. De een vind het prachtig te werken in de tuin en de ander ziet er tegenop. Weer een ander komt er gewoon niet aan toe of is beperkt door lichamelijke problemen. Leon Walraven van Hoveniersbedrijf De Gouden Greep biedt de oplossing voor die uitdagingen.

‘’Wij merken dat de behoefte aan ondersteuning in de tuin toeneemt. Deze ondersteuning kan variëren van ondersteuning waarbij de klant meehelpt met de werkzaamheden en zo de kosten drukt of het volledig uit handen geven hiervan met alle voordelen van dien. Hoveniersbedrijf De Gouden Greep biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om op basis van een vast bedrag in de maand de tuin te onderhouden. Dat geldt voor zowel particulieren als bedrijven. Een groeiende groep is hierbij verrast door de snelheid, de betaalbaarheid en het prachtige resultaat. De naam De Gouden Greep is dan ook niet uit de lucht gegrepen, verwijzend naar de greep ( gereedschap ) en de spreuk,  ‘’Een Gouden Greep “ doen.

Het aanleggen van een prachtige tuin
Omdat er zo veel verschillende behoeften zijn, zijn we heel flexibel met betrekking tot de vormgeving hiervan. Speels aandoende onderhoudsvriendelijke tuinen, natuurlijke of strakke moderne tuinen, overal is de juiste balans in te vinden. ‘’Wij weten door onze ervaring dan ook hoe je een tuin zolang als mogelijk aantrekkelijk kan houden. De kunst is om ervoor te zorgen dat de bloeitijden van planten elkaar overlappen en zodoende het hele jaar voor een fraaie tuin gaan zorgen’’. De Gouden greep vervaardigd en plaatst ook afscheidingen en schuttingen.

Renovatie
Wie kostenefficiënt bezig wil zijn kan ook voor de mogelijkheid gaan om de tuin te laten renoveren. Planten zijn meestal te verplaatsen en te verjongen. Daarnaast kan je ze ook vermeerderen. Dit in combinatie met andere nader te bepalen elementen zorgt vaak voor verassende resultaten. Van te voren wordt een schets gemaakt waarbij de wensen worden verwerkt tot een uitvoerbaar concept.

Graszoden of inzaaien
Wie zelf een gazon heeft weet dat het best wat werk is om het goed te houden. Voldoende voeding, de juiste samenstelling hiervan en het regelmatig maaien op de juiste hoogte zijn slechts enkele punten waarom gelet moet worden. ‘’Helaas kan je bij gazons waarbij de bodemstructuur onjuist is het geheel niet meer rechttrekken. De grond moet daarbij soms vervangen worden en een nieuwe stabiele samenstelling gecreëerd worden. Uiteraard hebben wij de middelen hiervoor waarbij gekozen kan worden tussen het leggen van graszoden waarbij er gelijk een prachtige mat ligt of het inzaaien van een bewerkte bodem waarbij het resultaat even op zich laat wachten.’’

Kunstgras
Een andere optie is het laten verwerken van hoge kwaliteit kunstgras. De Gouden Greep staan garant voor de hoogste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Geen nodeloze opmerking want er is ook beduidend mindere kwaliteit op de markt. ‘’Onze kunstgras is doorontwikkeld, niet te onderscheiden van echt gras en gaat zeker 10 tot 15 jaar mee. Daarbij bestaat de keuze tussen verschillende soorten. Er is nagenoeg geen onderhoud nodig en is door de hoge belastbaarheid, goede stabiliteit, drainage en slijtvastheid naast een prachtig regulier siergazon, ook perfect als speel of trainings­plek’’

Zelf planten uitkiezen bij de groothandel
Voor degenen die liever de planten in het echt zien is het nu mogelijk de planten zelf uit te zoeken bij de groothandel in Raalte via De Gouden Greep. Dit heeft vele voordelen; Veel meer keuze dan bij een tuincentrum, en een intiemere sfeer in combinatie met direct professioneel advies. Daarbij komt ook nog eens een garantie van 1 jaar.   

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bel ons gerust en wij komen langs. Graag verwelkomen we weer veel nieuwe klanten in 2019!

Jacob Reviusstraat 16, Raalte
06 40 35 12 49
info@hoveniersbedrijfraalte.nl
hoveniersbedrijfraalte.nl

 

 

 

 

Door Redactie