Frank Kappert en Bouke Schiphorst hebben de handen ineengeslagen en gezamenlijk een nieuw bedrijf opgericht: Faber Timmerwerken. Een nieuwe naam, maar met de vertrouwde kwaliteit die de beide vaklieden al jaren bieden met hun afzonderlijke bedrijven.

De fusie tussen Kappert Timmerwerken en Schiphorst Bouw, beide uit Luttenberg, is per 1 januari van dit jaar van kracht geworden, maar komt niet uit de lucht vallen. “We werkten al langer samen bij sommige opdrachten en dat gebeurde de laatste drie jaar steeds intensiever”, vertelt Bouke. “Een gezamenlijk bedrijf was dus eigenlijk een logische vervolgstap.” Frank vervolgt: “Deze samenwerking biedt voordelen voor onszelf, maar ook voor onze klantenkring. Voor onszelf geldt dat we af en toe eens een dagje vrijaf kunnen nemen terwijl het bedrijf toch gewoon doordraait. Daarnaast kun je met zijn tweeën beter sparren over de manier waarop je bepaalde klussen moet aanpakken. En twee weten sowieso meer dan één. Klanten profiteren van gebundelde kennis en hebben altijd één aanspreekpunt.”

Nieuwe naam

Ze kennen elkaar al jaren en weten dus wat ze aan elkaar hebben. Bouke is een oud-leerling van Frank, in de tijd dat ze allebei nog in dienst waren bij een ander bouwbedrijf. Dat is inmiddels negentien jaar geleden. Frank begon in 2008 voor zichzelf en Bouke zette eenzelfde stap in 2012.

Hoe zit dat met die nieuwe naam? Wie is die geheimzinnige mijnheer Faber? Die bestaat niet, leggen ze uit. “Faber is het Latijnse woord voor timmerman”, onthult Frank lachend. Daarnaast zit zowel de F van mijn voornaam als de B van Bouke erin verwerkt. We hebben die naam gekozen uit een lijst met suggesties die we met zijn allen hadden samengesteld.”

Taakverdeling

Beide timmerlieden verstaan hun vak, maar er is binnen de nieuwe organisatie toch een duidelijke taakverdeling. “Frank is meer de man die naar de klanten toe gaat, met hen overlegt en afspraken maakt”, legt Bouke uit. “Dat vind ik een mooi aspect van dit vak”, voegt Frank eraan toe. “Het contact met mensen, hen ondersteunen vanuit onze vakkennis, met een open houding voor overleg. We helpen mensen om hun wensen en ideeën voor hun woning of pand te realiseren,. In de praktijk merk je vaak dat opdrachtgevers slechts een vaag beeld hebben van wat ze willen. Wij kunnen hen op basis van hun wensen exact uitleggen wat wel en niet mogelijk is, wat misschien beter of anders kan. We hebben goed zicht op de technische uitvoerbaarheid van hun wensen en kunnen hen van daaruit adviseren. Ook globale tekeningen kunnen we tot in detail uitwerken, zodat een klant op voorhand een heel scherp beeld heeft van het eindresultaat.”

Bouke: “Voorop staat dat we plezier in ons werk hebben. Dat merkt de klant in allerlei opzichten: we leveren kwaliteit en precisie bij de uitvoering; we denken mee, geven advies en ontzorgen door werk uit handen te nemen. Kunnen we je helpen met een project of wil je overleggen? We staan voor je klaar.”

Grotere opdrachten

Faber Timmerwerken is actief voor particulieren en bedrijven, met deelprojecten en complete bouwtrajecten. Het bedrijf beschikt over de nodige vakkennis, ruime ervaring én eigen materieel. Hierdoor kan elk project vakkundig en op schema worden uitgevoerd. Sinds vorig jaar beschikken ze over een eigen aanhangkraan, die ze gezamenlijk hebben aangekocht, op een moment dat de fusie al in beeld was.

De regio rond Raalte is al jaren hun werkterrein. “Die hoeft wat ons betreft niet groter te worden”, zegt Bouke. “Wel is het zo dat we door de samenwerking ook wat grotere opdrachten denken aan te kunnen. We zijn al jaren gespecialiseerd in bijvoorbeeld nieuw-, aan- en verbouw, renovatie en onderhoud, dakkapellen en houtskeletbouw. Maar we groeien steeds meer toe naar de bouw van volledig nieuwe woningen. Dat kan omdat we deel uitmaken van een regionaal netwerk van specialisten in de bouw, zoals installateurs en stukadoors. Daardoor kunnen we straks het complete aanbod aan timmerwerken en bouwprojecten verzorgen.”

Faber Timmerwerken
Oude Twentseweg 11, Luttenberg
Tel. 06 15 52 35 40
info@fabertimmerwerken.nl
www.fabertimmerwerken.nl

Door Redactie