‘Jouw leukste reis is onze passie!’

Nu de donkere dagen in het verschiet liggen, wordt het langzamerhand tijd om na te denken over de vakantiebestemming van volgend jaar. “Door vroeg te boeken ben je voordeliger uit, zeker wat betreft de verre bestemmingen” luidt het advies van Femy Sestu van VakantieXperts. Bij het reisbureau aan het Dorpsplein in Heeten kun je binnenlopen voor informatie, persoonlijk advies, het afhalen van een reisgids of het boeken van een vakantie.

Van een avontuurlijke rondreis door Noord-Amerika tot luxe all inclusive hotels op diverse bestemmingen… Femy heeft bijna 40 jaar ervaring in de reiswereld en kan als geen ander over vakantiebestemmingen vertellen. Vol passie en enthousiasme runt de Haarlese een reisbureau, dat ze 15 jaar geleden begonnen is. Het reisbureau is een franchiseonderneming van VakantieXperts, aangesloten bij de ANVR, SGR en SGRZ. Bovendien is het kantoor in Heeten preferred partner van BuroScanBrit en Tenzing Travel.

“Wie online op zoek gaat naar een vakantiebestemming, ziet vaak door het bomen het bos niet meer… Wij helpen bij het zoeken naar een passende vakantiebestemming” vertelt Femy. Onze slogan is ‘Jouw leukste reis is onze passie!’ Wij boeken uiteraard ook standaard pakketreizen bij onder andere TUI enzovoorts, dit voor dezelfde reissom! Veel mensen denken dat ze duurder uit zijn bij een reisbureau, maar dat klopt niet! Alleen de bemiddelingskosten worden extra in rekening gebracht. Wie zelf online een reis boekt, betaalt overigens ook altijd reserveringskosten.”

De spontane Femy heeft vanaf 1979 vele jaren bij de Rabobank gewerkt. “Daar was ik ‘het meisje van de reizen“ vertelt ze over haar achtergrond. “Later, in 2003, ben ik verder gegaan als mobiel reisadviseur. Dat liep op een zeker moment zo goed, dat ik mijn parttime baan bij de bank heb opgezegd. Ik kwam bij de mensen thuis, maar steeds vaker kwam de vraag of het ook mogelijk was om bij mij te komen. Zodoende ben ik drie jaar geleden op zoek gegaan naar kantoorruimte. In het pand Mdina, van Bas en Ayleen, vond ik een geschikt onder­komen. Het bevalt hier uitstekend!“

Inmiddels heeft Femy versterking gekregen van Merte. Met 20 jaar ervaring op een reisbureau in Nijverdal, heeft ook zij haar sporen in de reiswereld ruimschoots verdiend. “We vullen elkaar goed aan” vertelt Femy vrolijk glimlachend. “Beide hebben we onze eigen specialisaties; in het bijzonder Australië, Nieuw Zeeland en Afrika. Eén tot twee keer per jaar maken we een studiereis, zodat we de klanten uit eigen ervaring kunnen vertellen over een bestemming. Momenteel is er veel vraag naar maatwerk reizen.”

Femy is blij met het vertrouwen dat de klanten in haar stellen. “Vooral het persoonlijk contact en de laagdrempeligheid van ons kantoor wordt erg gewaardeerd. Mond-tot-mond-reclame doet de rest! We zijn 24/7 bereikbaar en werken veel op afspraak. Ook ’s avonds of zaterdags afspreken behoort tot de mogelijkheden!”

Persoonlijke reisgids
Hoe gaat het reisbureau te werk? Femy: “We inventariseren de wensen van de klant, gaan op zoek naar een goede accommodatie en stellen een ‘persoonlijke reisgids’ samen. De reisbescheiden worden daarna samen met een leuk gevulde goodie-bag overhandigd aan de klant.”

Oog voor het milieu
Vliegreizen zijn niet bepaald milieuvriendelijk maar VakantieXperts Heeten stelt daar iets tegenover.

”We gaan binnenkort van start met een regeling waarmee onze klanten de CO2 uitstoot van hun reis kunnen compenseren” laat Femy vol trots weten. “We geven daar graag nadere informatie over.“

VakantieXperts Heeten sponsort overigens ook lokale verenigingen. Bij boeking van een vakantie ontvangen leden een sponsorpunt ter waarde van € 10,-. Aan het eind van de boekingsperiode wordt het totaalbedrag uitgekeerd aan de vereniging.

VakantieXperts Heeten/ Femy Sestu
Dorpsplein 3-5, 8111 AN Heeten
0548 – 59 59 58
www.vx.nl/Heeten

Door Redactie