Het team van Fysiotherapie Heino is sinds 1 februari uitgebreid met Henri Slabbekoorn (41). Daarmee heeft de praktijk er meer dan alleen een ervaren (sport)fysiotherapeut bij gekregen, want de Zwollenaar neemt tevens de rol van praktijkmanager op zich. De dubbelfunctie is het gevolg van de overname door FysioBase.

Het leek ondenkbaar dat er ooit een einde zou komen aan hun bestaan als fysiotherapeut in Heino. Maar zelfs voor Tom Meijer en Jan Venneman nadert dan toch het moment om afscheid te nemen van het werkzame leven. Het spoorde de maatschap, die verder bestaat uit Christel de Vries, aan om na te denken over de toekomst van Fysiotherapie Heino. 

Dat de drie in hun zoektocht naar een geschikte overnamekandidaat zijn uitgekomen bij FysioBase is niet zo gek. Deze organisatie heeft al een meerderheidsbelang in diverse praktijken en dat biedt allerlei voordelen. Zo is een administratieve organisatie opgetuigd die de praktijken op diverse fronten kan ontzorgen. Dat loopt uiteen van telefooncentrale tot de contractonderhandelingen met zorgverzekeraars. 

Het geeft Slabbekoorn de kans om zijn aandacht meer te vestigen op de fysiotherapie zelf. “De zorg was goed, is goed en blijft goed. Wel gaan we kijken naar een verdiepingsslag. Zelf breng ik al de sportfysiotherapie in en er komt wat mij betreft zeker ook een manueel therapeut bij”, aldus de praktijkmanager die benadrukt dat het huidige team intact blijft. “Dus inclusief Tom en Jan die hun werkzaamheden op termijn wel gaan afbouwen. En met Christel die in de andere rol gewoon haar behandelingen blijft verzorgen.”

Samenwerken
De oplettende lezer heeft het al gezien. Met de komst van de nieuwe eigenaar is een kleine verandering in de naam doorgevoerd. Fysiotherapie praktijk Heino gaat nu door het leven als Fysiotherapie Heino. Daarbij past een ander, frisser en moderner logo en een website die beter aansluit bij de huidige tijdsgeest. 

Als laatste wordt de praktijk zelf aangepakt. Een kleine interne verbouwing, noodzakelijk om het zoals Slabbekoorn het omschrijft “weer naar het nu te brengen.” Maar ook om een zorginvulling te geven aan de ruimtes die niet meer nodig zijn voor administratieve taken. “Dat is wel handig, want binnen FysioBase kunnen we een beroep doen op disciplines die hier niet zijn vertegenwoordigd. Voor het dorp is het ook prettig dat we een zo breed mogelijk pakket bieden”, aldus Slabbekoorn die ook de samenwerking binnen de zorg in Heino wil uitbreiden. “De connecties zijn er, maar we kunnen het nog breder trekken.”

Oosteinde 5
Heino
tel. 0572-392295
www.fysiotherapieheino.nl

Door Redactie