Na 15 jaar heeft Geert Reimert onlangs afscheid genomen van Kluszon. Samen met Rudi van Breen was hij de eigenaar van het bedrijf. Door de jaren heen zagen zij het bedrijf uitgroeien van klein klusbedrijf dat ook zonwering verkocht, naar dé specialist in Zonwering voor binnen en buiten, kunststof kozijnen, garagedeuren, horren, terrasoverkappingen en vouw- en schuifwanden op maat.

Kluszon werd in 1998 opgericht door Ton Groot Beumer. “Hij was eigenaar van Formido in Raalte en speelde met Kluszon in op de toenemende vraag naar zonweringen”, vertelt Rudi. In 2006 namen Rudi en Geert het bedrijf samen over. “Aanvankelijk als klus & zonwering bedrijf, maar met die klussen zijn we snel gestopt. We zijn ons gaan toeleggen op het monteren van producten die wij zelf in de showroom verkochten.” Naast zonweringen kwamen ook garagedeuren en kunststof kozijnen in het assortiment. 

Geleidelijke groei
Na de beginjaren van Kluszon volgden er pittigere tijden voor het bedrijf. “De brand in 2009 en de financiële crisis zorgden voor mindere jaren, waarin wij lange dagen werkten.” Na de crisis braken er betere tijden aan voor het bedrijf. “We konden geleidelijk gaan groeien en zijn ons meer gaan specialiseren op het midden- en hoog segment.” Deze specialisatie was een bewuste keuze van de eigenaren. “Wij selecteren onze producten op kwaliteit en dat is wat de klanten ook van ons verwachten. Met gerenommeerde merken zoals o.a. Kroon Kozijn, Luxaflex, Renson, Brustor & Erhardt kunnen wij klanten het allerbeste bieden. Want wij zijn er van overtuigd:  wat je doet moet je goed doen. “

Buitenleven
Kluszon groeide uit tot een waar begrip in Salland. Hoewel hun producten tijdloos zijn, hebben Reimert en van Breen verschillende trends en veranderingen voorbij zien komen. De laatste jaren hebben zij veel vraag naar terrasoverkappingen die steeds meer high-tech aan het worden zijn. “Het buitenleven is steeds populairder geworden en dat merken wij. Terrasoverkappingen zie je op elke straathoek, maar met de lamellendaken van Renson bieden wij echt iets exclusiefs. Dit dak, bestaat uit beweegbare lamellen die in verschillende standen gezet kunnen worden en het is het enige dak met lamellen dat ook echt 100% waterdicht is en niet zoals andere merken alleen spat water dicht.”

Zonweringen
Met de stijgende energieprijzen en de behoefte aan meer duurzaamheid zien zij ook een toenemende vraag naar zonweringen.  Hiermee houdt je de warmte in de winter binnen en in de zomer buiten. “Ook de warme zomers hebben er aan bijgedragen dat mensen zich bewuster zijn geworden van het nut van aanpassingen in en aan het huis en dat de behoefte daaraan in een stroomversnelling is geraakt”, heeft Reimert gemerkt. “Meer mensen kiezen voor airconditioning. Maar een goede airco-adviseur zou zeggen: ‘kijk eerst naar je zonwering, daarna kom ik weer terug’. Het is namelijk zonde om een huis op warme dagen enorm te laten koelen door een airco, als de zon de ruimte door de ramen steeds weer opwarmt.  Zonwering op maat kan een groot verschil maken.”

Personeel
In de afgelopen 15 jaar heeft niet alleen het assortiment, de showroom, en het klantenbestand een grote groei doorgemaakt, ook het personeelsbestand werd in de loop der jaren flink uitgebreid. “We begonnen met drie werknemers en hebben inmiddels een kleine 20 man personeel. Het afgelopen jaar hebben we vijf nieuwe werknemers mogen verwelkomen”, vertelt van Breen “We hebben vrijwel geen verloop in het personeel, en ook daar zijn we hartstikke trots op”, voegt Reimert toe. 

Tevreden
De laatste drie jaar bouwde Geert zijn werkzaamheden af en leefde langzaam toe naar zijn pensioen. Toen hij voor de kerst zijn laatste werkdag had kon hij dan ook met een tevreden gevoel terugkijken op 15 jaar Kluszon. “Het was gewoon goed zo!”, blikt hij terug. “Ik wil dan ook via deze weg iedereen bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen in Kluszon.” Ook zijn compagnon kijkt tevreden terug. “Het is heel geleidelijk en prettig gegaan. Geert mag van zijn welverdiende pensioen genieten en wij gaan op dezelfde manier door. ”

Kom je werken bij Kluszon?
Ook zijn we nu nog op zoek naar een ervaren monteur voor de kunststof kozijnen en dit is dan ook een baan voor mensen die echt van hun vak houden. Wij monteren voornamelijk bij particulieren en dan met name de renovatie klussen waar echt het vakmanschap verwacht wordt. Omdat er bij renovatie vaak allerlei andere werkzaamheden bij komen is dit echt een baan voor iemand die volop bekend is met de bouw en zoekt naar een afwisselende baan in de omgeving van Raalte.

Heesweg 7
8102 HJ Raalte
t: 0572 – 362935
e: info@kluszon.nl
i: www.kluszon.nl

 

Door Redactie