De energieprijzen blijven stijgen. Dat merken steeds meer mensen in hun portemonnee. Hogere energieprijzen kunnen voor problemen zorgen. Het Rijk heeft daarom besloten om de eenmalige energietoeslag van € 800,- te verhogen naar € 1300,-. Naast deze verhoging kiest de gemeente Raalte ervoor dat €500 euro beschikbaar gesteld wordt voor inwoners, die net buiten de inkomenseis van de huidige regeling vallen.

Wethouder Gerria Toeter: “Sommige inwoners met een laag-middeninkomen komen ook in de knel door hoge energiekosten. Zij vielen eerder net buiten de boot. Door de doelgroep te verruimen kunnen we nu ook deze inwoners ondersteunen.”

Verhoging naar €1300

De eenmalige energietoeslag wordt verhoogd van €800 naar €1300. Inwoners die het eerste deel (€400) hebben ontvangen, krijgen automatisch een aanvullend bedrag van €500 overmaakt, waarschijnlijk tegelijk met het tweede deel van €400 in oktober. Hier hoeven zij niets voor te doen.

Inkomen tot 130% van de bijstandsnorm

Mensen uit de gemeente Raalte die nog geen eenmalige energietoeslag hebben ontvangen, kunnen deze nog aanvragen. Een voorwaarde is dat deze inwoners energiekosten maken. Inwoners met een inkomen niet hoger dan 120% van de geldende bijstandsnorm betaalt de gemeente zo snel mogelijk na de aanvraag €400 uit.

Het tweede deel betaalt de gemeente uit in oktober 2022. Ook studenten komen in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag.

Voor inwoners met een inkomen tussen de 120% en 130% van de bijstandsnorm wordt een bedrag van €500 beschikbaar gesteld. Huishoudens die eerder een aanvraag hebben ingediend, die door de eerdere inkomenseis is afgewezen ontvangen een herzieningsbeschikking.

Als zij ook aan de overige voorwaarden voldoen wordt de energietoeslag automatisch toegekend. Inwoners die nog niet eerder een aanvraag hebben ingediend kunnen dat alsnog doen.

Meer informatie?

Ga naar www.raalte.nl/eenmalige-energietoeslag voor meer informatie over de eenmalige energietoeslag, de voorwaarden en het aanvragen.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie