Op 3 oktober 2023 heeft de Eerste Kamer het wetsvoorstel voor de energietoeslag 2023 aangenomen. Dit betekent dat de gemeente Raalte aan de slag gaat met het uitkeren van de energietoeslag voor het jaar 2023.

Voor de meeste huishoudens die de gemeente al kent of de huishoudens die vorig jaar de toeslag ontvingen, zal de energietoeslag automatisch worden toegekend. Dit betekent dat de meeste mensen niets hoeven te doen om de toeslag te ontvangen. Als je de toeslag niet automatisch ontvangt, kun je vanaf half november een aanvraag indienen via de website www.raalte.nl/eenmalige-energietoeslag.

Hoogte van de energietoeslag

Omdat de gemeente Raalte aan het begin van 2023 al € 500 aan energietoeslag heeft uitgekeerd vanuit het budget van dat jaar, blijft er voor deze ronde nog een bedrag van € 800 over. Huishoudens met een inkomen tot 130% van het sociaal minimum ontvangen een bedrag van € 300.

Voor meer informatie over onderwerpen zoals de toeslag voor studenten, andere financiële hulp vanuit de gemeente, of als je contact met de gemeente op wilt opnemen, kun je terecht op www.raalte.nl/eenmalige-energietoeslag.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie