Organiseer jij een klein evenement in de gemeente Raalte? Dan hoef je vanaf nu geen vergunning meer aan te vragen. Een melding maken is voldoende. Dit scheelt veel papierwerk en daarmee ook tijd. Dat maakt het aantrekkelijker om een klein evenement te organiseren, wat uitstekend aansluit bij een evenementengemeente als Raalte.

In de gemeente Raalte worden jaarlijks heel wat evenementen georganiseerd. Van muziekfestivals tot crosslopen, rommelmarkten en wandelvierdaagsen. Niet elk evenement is even groot. Daarom maakt de gemeente onderscheid tussen meldingplichtige en vergunningplichtige evenementen.

Makkelijker en leuker

Wethouder Breun Breunissen is blij met deze aanpassing. “Als evenementengemeente wil je de organisatie van een evenement zo makkelijk en leuk mogelijk maken. Uiteraard zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Door kleine evenementen met een laag risico meldingplichtig te maken in plaats van vergunningplichtig, zetten we daarin een mooie stap.”

Kleine evenementen

Onder meldingplichtige evenementen valt een gedeelte van de zogeheten A-evenementen. Dit zijn kleine evenementen met een laag risico.  Organisatoren van dit soort evenementen hoeven straks geen vergunning aan te vragen en zaken als een veiligheidsplan en overzichtstekening aan te leveren. Alleen een melding doen bij de gemeente is voldoende.

Hoe werkt het? 

Wil je weten of jouw evenement valt onder een meldingplichtig evenement? Of wil je een melding maken van een klein evenement? Dit kan via www.raalte.nl/evenement-organiseren.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie