In een energieneutraal huis woon je comfortabel, wek je zelf energie op en gebruik je zo min mogelijk energie. Zo ben je klaar voor een aardgasvrije en duurzame toekomst.

Het energieneutraal maken van een woning is best ingrijpend. Het gaat over een pakket aan maatregelen. De gemeente Raalte snapt dat je hierbij wel wat hulp kunt gebruiken. Daarom bieden zij ondersteuning bij het energieneutraal maken van jouw woning.

Project Energieneutraal Verbouwen

Het project ‘Energieneutraal Verbouwen’ biedt particulieren een standaard aanpak voor het verduurzamen van vrijstaande en 2-onder-1 kap woningen. Hiermee willen deelnemende gemeenten ervoor zorgen, dat huiseigenaren de stap om hun woning energieneutraal te verbouwen makkelijker zetten. Deze aanpak staat beschreven in de Kieswijzer Energieneutraal Verbouwen.

Het verduurzamen van de woning begint altijd met het verzamelen van informatie. Om die reden start de gemeente Raalte met online webinars over isoleren, hybride warmtepompen en volledig elektrische warmtepompen. Voor maatwerkadvies staan de energievakmannen van het Duurzaam Bouwloket voor je klaar.

Samenwerking

Het project Energieneutraal Verbouwen is in 2017 gestart door gemeenten Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Staphorst, Steenwijkerland en Zwartewaterland. De afgelopen jaren is dit verder ontwikkeld. Gemeente Raalte sluit zich nu ook aan voor een periode van drie jaar. Het project wordt ondersteund door de provincie Overijssel.

Ga voor meer informatie naar de website van het gemeentelijk energieloket www.duurzaambouwloket.nl/raalte.

Door Redactie