Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Raalte hun rijbewijs ook online verlengen via de website van de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW). De gemeente Raalte doet namelijk mee aan de pilot Digitale Aanvraag Rijbewijs (DAR).

Burgemeester Martijn Dadema: “Ik ben blij dat we onze inwoners deze digitale mogelijkheid kunnen bieden. Bij het verlengen van je rijbewijs hoef je straks nog maar één keer in plaats van twee keer naar het gemeentehuis in Raalte te komen, namelijk alleen om je rijbewijs op te halen.”

Pasfoto maken

Het digitaal aanvragen van de verlening van het rijbewijs begint bij het maken van een pasfoto bij een door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) goedgekeurde fotograaf of fotocabine. Deze stuurt de pasfoto en handtekening voor op het nieuwe rijbewijs beveiligd en digitaal naar het RDW. Daarna vraagt de inwoner zelf met zijn of haar DigiD online een rijbewijs aan via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. De aanvrager hoeft dan alleen nog na twee werkdagen naar de gemeente toe te gaan om het rijbewijs op te halen.

Aanvragen eerste rijbewijs

Online aanvragen is alleen mogelijk voor het verlengen of het uitbreiden van het rijbewijs. Als een inwoner voor de eerste keer een rijbewijs aanvraagt, dan moet hij of zij nog wel twee keer naar het gemeentehuis; voor het aanvragen en voor het ophalen.

Bron: gemeente Raalte 

 

Door Redactie