Raalte bestaat dit jaar 900 jaar. Deze bijzondere verjaardag wordt uitgebreid gevierd met allerlei festiviteiten voor het hele dorp. Er is een stichting in het leven geroepen om het 900-jarig bestaan tot een succes te maken. De gemeente Raalte ondersteunt Stichting 900 jaar Raalte met een financiële bijdrage van €160.000.

De stichting – bestaande uit enthousiaste inwoners – roept alle Raaltenaren op om mee te doen en een bijdrage te leveren aan het feestprogramma. De activiteiten lopen uiteen van een wedstrijd, expositie, open dag tot een buurtfeest. Wethouder Breun Breunissen: “Het is prachtig om te zien dat veel verenigingen, bedrijven en inwoners zich al hebben aangemeld met een idee. Het hele jaar door vinden er activiteiten plaats. Hier dragen we als gemeente graag aan bij.”

Raalte: Royaal, Raelt en op de plank’n

Het hele jaar is er van alles te doen rondom 900 jaar Raalte. Met als hoogtepunten drie bomvolle weekenden met elk een eigen thema:

28 t/m 30 april: Raalte Royaal – sport, beweging en feest voor jong en oud
14 t/m 16 juli: Van Raelt tot Raalte – historie
20 t/m 22 oktober: Raalte op de plank’n – theater, muziek en spektakel

Daarnaast staat 2023 in het teken van Raalte Actief en Raalte Groen en organiseert de Plaskerk negen themabijeenkomsten. De start van het jubileumjaar was op 3 februari tijdens de eerste bijeenkomst in de Plaskerk.

Je vindt het hele programma op www.900jaarraalte.nl.

Steun van de gemeente

De stichting heeft de gemeente om een bijdrage van €160.000 gevraagd om alle festiviteiten te organiseren. Dit bedrag heeft de gemeente beschikbaar gesteld. In 2022 ontving de stichting al €40.000, waarmee het totale gemeentelijke bedrag uitkomt op €200.000. Naast deze bijdrage hoopt de stichting op sponsorgelden uit het bedrijfsleven om dit bijzondere jaar tot een succes te maken.

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie