Heb je plannen om te verbouwen? Of wil je energie besparen in je woning? Laat je inspireren door anderen. Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning.

Op zaterdag 29 oktober en zaterdag 5 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

De Nationale Duurzame Huizen Route is op zoek naar duurzame huizen in de gemeente Raalte. Ervaringen met isolatie, warmtepomp, zonneboiler, gebruik van natuurlijke materialen of een geheel energiezuinige woning; elke ervaring telt! Een ervaringsverhaal van een huiseigenaar helpt anderen op weg. Iedereen die kennis wil delen, kan zijn huis aanmelden via www.duurzamehuizenroute.nl/aanmelden. Gemeente Raalte ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om hun woning ook aan te melden als voorbeeld.

Meer informatie

Naast het evenement van de duurzame huizenroutes op 29 oktober en 5 november is de Nationale Duurzame Huizen Route ook een platform waar je informatie kunt vinden over duurzaam wonen. Het hele jaar door kun je op www.duurzamehuizenroute.nl vragen stellen aan duurzame huiseigenaren.

Advies op maat

Het gemeentelijke energieloket Duurzaam Bouwloket helpt je graag op weg met adviezen bij het verduurzamen van je huis. Vraag een gratis energiescan aan of doe de subsidiecheck. Ga naar duurzaambouwloket.nl/raalte

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie