‘Alle kinderen gaan met veel  plezier naar onze zwemlessen’

Zwemles, iedereen heeft er zo z’n eigen herinneringen aan. Zwemschool De Walvis gaat voor ­uitsluitend positieve herinneringen aan de zwemlessen waar zij iedere week een feestje van maken. “Onze wekelijkse lessen duren twee uur, kennen een goede opbouw met ruimte voor herhaling en aandacht voor ieder kind”, vertelt zwemleraar Ruud Heijt. “Altijd vermaken wij de kinderen met een leuke zwemles waarin zij goed leren zwemmen.”

Zwemschool De Walvis krijgt wel eens de vraag of twee uur zwemles niet te lang is. “School is toch ook niet te lang? Bovendien bouwen wij de lessen goed op. In het eerste uur oefenen wij de been- en armslagen, gevolgd door een pauze. Altijd gaat het meegebrachte eten en drinken snel op om nog even van de glijbaan te kunnen. Dan volgt het minder intensieve deel met aandacht voor drijven, duiken en onder water zwemmen.” Ouders zitten alleen de eerste vijf en laatste tien minuten aan het bad en hebben dus tijd om bijvoorbeeld de boodschappen te doen.

Aandacht
De duur van de zwemles biedt ook ruimte voor voldoende aandacht van de twee zwemleraren op een groep van maximaal zestien kinderen. “Ieder kind komt ruimschoots aan de beurt, ook de wat angstige kinderen. Bovendien is er ruimte voor herhaling en zien wij vaak in de les al verbetering bij de kinderen.” Zwemschool De Walvis volgt het Survival ABC en dus zwemmen de kinderen regelmatig met kleren aan. “In het water springen doe je in je badpak, in het water vallen in je kleren en ook dan moet een kind zich kunnen redden.”

Inschrijven
Enthousiast over Zwemschool De Walvis? “Op onze website kunnen ouders een plek reserveren voor hun favoriete dag en tijdstip, bij een zwemjuf of juist een zwemmeester.” Zwemschool De Walvis geeft zeven dagen in de week les bij Hotel De Zwaan, Camping Heino, Bungalowpark de Sallandshoeve en Vakantiepark De Luttenberg. In slechts één schooljaar begeleiden zij de kinderen naar hun A, B en in de meeste gevallen ook C-diploma. Een all inclusive prijs is mogelijk, zelf ­lesmateriaal aanschaffen is niet nodig. Kijk voor meer informatie of direct inschrijven op de website.

 


Een echte aanrader
Ook Isa gaat met veel plezier naar Zwemschool De Walvis. “Ze kijkt er iedere week naar uit”, vertelt haar moeder Gea Smid. “Heel bewust hebben we voor deze lessen van twee uur gekozen. Soms is het wel wat vermoeiend, maar in korte tijd leren ze zó veel. Het leuke eet- en speelmoment halverwege de les doet de kinderen goed. Mijn dochter zwemt in een kleine groep met twee fijne instructeurs die echt tijd voor de kinderen hebben. Met de ouders uit beeld blijven ze ook echt bij de les, wat zeker bijdraagt aan het behalen van hun diploma’s in één schooljaar. Dat is fijn voor de kinderen, maar ook voor de ouders.”


Aquafit voor dames
Zwemschool De Walvis biedt ook aquafit voor dames. Een intensieve, maar minder belastende vorm van bewegen waar je een enorme kick van krijgt. “Gedragen door het water beweeg je alle spiergroepen en verbruik je zes keer meer energie”, zegt Ruud Heijt. “Na zo’n les heb je echt het gevoel de hele wereld aan te kunnen.” Aquafit wordt op woensdagochtend op Camping Heino gegeven, op maandagochtend en woensdagavond op Bungalowpark de Sallandshoeve en op donderdagochtend op Vakantiepark De Luttenberg. Neem voor meer informatie gerust contact op met Zwemschool De Walvis.


 

Zwemschool De Walvis
06 – 21 85 66 32
info@zwemschooldewalvis.nl
www.zwemschooldewalvis.nl 

Door Redactie