Groepsaccommodatie de Boerschop is een vakantie boerderij gelegen net buiten de bebouwde kom aan de voet van de Luttenberg, in het prachtige glooiende landschap van Salland met zijn verschillende landschapsstijlen. Bezoekers kunnen genieten van de rust en de ruimte van het Sallandse landschap.

Behalve het dorp Luttenberg, dat onder meer een Lourdesgrot & labyrint heeft, welke op de Luttenberg ligt, zijn ook de Sallandse Heuvelrug, het Vechtdal en de Reggevallei en de bossen van omliggende plaatsen als Hellendoorn, Nijverdal en Ommen een heerlijke uitvalsbasis voor fietsers en wandelaars.

Groepsaccommodatie de Boerschop – vernoemd naar de gelijknamige buurtschap, die deel uitmaakt van het dorp Luttenberg – biedt arrangementen op basis van halfpension aan, dus met ontbijt en diner. “Bijna alles komt uit eigen keuken, aldus Johan, zie zelf de kok is. “De lijntjes zijn hier kort, in overleg met de gasten kunnen we inspelen op heel veel specifieke wensen. We willen onze gasten ontzorgen, zodat ze over de maaltijden en onderdak niet hoeven na te denken.

De karakteristieke en grotendeels rietgedekte boerderij met nog twee gebouwen heeft 35 slaapplaatsen, die zowel gezamenlijk als afzonderlijk gehuurd kunnen worden. De groepsaccommodatie wordt omgeven door een prachtige tuin met veel mooie plekjes, een speelveld met kinderactiviteiten, maar ook kun je er boerengolf en klootschieten. Hiermee vormt de Boerschop een prachtige uitvalsbasis voor vakanties, familiereünies, team- en bedrijfsuitjes, vergaderingen of een vriendenweekend.

Gastheer en gastvrouw Johan en Grietje Drost hebben de mogelijkheid uitgebreid sinds ze per 1 mei 2021 aantraden als nieuwe eigenaren. Zo hebben we geïnvesteerd in het terras en de rieten daken van de opstallen, maar ook in duurzaamheid, bijvoorbeeld door zonnepanelen, isolatiemaatregelen en een warmteterugwinning installatie.

“De Boerschop heeft door de jaren heen een goede naam opgebouwd en die willen we graag uitbouwen”, vertellen Johan en Grietje.

Het terras, genaamd Het Buitenleven is van april t/m oktober ook voor passanten (wandelaars, fietsers, motorrijders) in de weekenden open en in de vakanties van woensdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het is hier genieten met mooi weer. De kinderen kunnen heerlijk spelen, terwijl jezelf een kopje koffie of een wijntje drinkt. Of om lekker te lunchen.

Bezoekers uit het hele land weten de Boerschop in toenemende mate te vinden, maar ook passanten uit de regio. En streekgenoten maken ook steeds meer gebruik van de mogelijkheden die de Boerschop biedt voor verjaardagsfeesten en bruiloften, tot zo’n zestig personen.

Kom en ervaar het Buitenleven bij ons op de Boerschop.

We zien u graag
Johan en Grietje Drost

Groepsaccommodatie “De Boerschop”
Butzelaarstraat 70, 8105 AR Luttenberg
t. 0572 – 301 464
e. info@deboerschop.nl
w. www.deboerschop.nl

Door Redactie