Op zaterdagochtend 8 juli is er een oefening voor hulpdiensten in het centrum van Raalte. De oefening vindt plaats op het terrein van Booijink Veevoeders en een gedeelte van de Schapenstraat. Brandweer, politie en ambulancedienst zijn met meerdere voertuigen aanwezig. De oefening duurt van 08.30 uur tot 12.30 uur.

De oefening heeft als doel om de samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten te verbeteren. Zo kan er bij daadwerkelijke incidenten nog beter gehandeld worden. De oefening vindt in samenwerking met Booijink Veevoeders plaats.

Brand in scène gezet

Tijdens de oefening wordt er een brand in één van de torens van Booijink Veevoeders in scène gezet. Van buitenaf kun je rook zien. De hulpdiensten gebruiken geen sirenes, maar wel blauwe zwaailampen. Er wordt geoefend met lotus-slachtoffers en figuranten. Vanwege de benodigde ruimte is de Schapenstraat zaterdagochtend 8 juli gedeeltelijk afgesloten (kruising Schoolstraat, kruising Molenhof). De parkeerplaatsen Molenhof en Klompenmakershof blijven gewoon bereikbaar.

Ter plekke wordt met informatieborden aangegeven dat het om een oefening gaat. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. De alarmcentrale is op de hoogte van de oefening.

Bron: gemeente Raalte, foto: Pixabay 

Door Redactie