Melkveebedrijven Logtenberg én Lugtenberg zijn klaar voor de toekomst. Hoe? Door te focussen op arbeidsgemak, koecomfort en arbeidsefficiëntie. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Kom op vrijdag 13 mei naar de open dag. Iedereen is welkom om de melkveestallen te bezichtigen. Ook zijn er diverse agrarische bedrijven aanwezig met een stand.

Het melkveebedrijf van de familie Logtenberg opent de deuren van 13.00 tot 21.00 en is te vinden aan de Zuthemerweg 1. Tijdens de open dag kun je hier de nieuwe DeLaval E300 40-stands draaistal bekijken. En dat is best bijzonder, want maatschap Logtenberg was de eerste in Nederland met deze unieke draaimelkstal! De familie is zeer trots op hun carrousel, op 13 mei laten ze je heel graag zien hoe alles werkt.

Iets verderop aan de Moerweg 6 doet ook het bedrijf van de familie Lugtenberg mee aan de open dag. Een kijkje in deze stal is ook zeker de moeite waard, want hier vind je 3 nieuwe V300 DeLaval VMS melkrobots in kassa-opstelling. De looplijnen en de indeling van de separatie- en wachtruimtes rond de melkrobots zijn zo ingedeeld dat één persoon het werk kan doen met maximale weidegang. Van 13.00 tot 18.00 kun je met eigen ogen zien hoe dit precies werkt.

Iedereen met interesse in het boerenleven is van harte welkom om op 13 mei een kijkje te nemen op de twee Heinose bedrijven, aanmelden is niet nodig. Tijdens de open dag kun je de melkveestallen natuurlijk uitgebreid bekijken, maar dankzij de verschillende demonstraties kun je ook precies zien hoe alles werkt. Loop tot slot even langs de diverse stands van (agrarische) bedrijven zoals For Farmers en CRV en proef bij Friesland Campina van het heerlijke zuivelaanbod.

Door Redactie