BurgerBelangen-raadslid Henny Lammers stopt eind deze maand als gemeenteraadslid in de gemeenteraad van Raalte. Hij wordt opgevolgd door Sylvia van der Heide. Lammers geeft aan dat hij zich meer wil focussen op zijn taak als partijvoorzitter.

“Ik heb de afgelopen 5 jaren mijn raadswerk met heel veel plezier vervuld. Ik vind het op mijn 68ste tijd om terug te treden, maar wel zeer belangrijk om actief bij de partij betrokken te blijven.” BurgerBelangen behaalde bij de afgelopen verkiezingen zeven zetels, en mag als onderdeel van de coalitie twee wethouders leveren. Naast een grote fractie is er een actieve steunfractie.

Lammers wil de komende periode focussen op de ontwikkeling van de partij. “Onze partij is groter en volwassener geworden. Ik wil het de aandacht geven die het verdient, vanuit mijn rol als partijvoorzitter.”

Sylvia van der Heide volgt hem op. Zij heeft al ruime ervaring in de gemeenteraad. De afgelopen raadsperiode zat zij ook al in de gemeenteraad, ook namens de fractie van BurgerBelangen Raalte. Na een korte periode als wethouder in het huidige college, geeft Van der Heide aan de politiek nooit echt losgelaten te hebben, en uit te kijken om zich weer in te kunnen zetten voor inwoners van de gemeente Raalte. “Ik heb ongelofelijk veel zin om het raadswerk weer op te pakken! Mijn gedrevenheid om voor alle inwoners het beste resultaat te behalen is onverminderd groot.”, aldus Van der Heide.

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 26 januari neemt Henny Lammers afscheid, en zal Sylvia van der Heide worden geïnstalleerd.

 

Door Redactie