Het Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van dit jaar voor € 327.800 bijgedragen aan 73 bijzondere cultuur- en natuurprojecten in de provincie. 

Elk kwartaal is het mogelijk om een financiële bijdrage aan te vragen voor een project. Hoe dit werkt, vind je op de website van het Cultuurfonds. Hieronder lichten we enkele bijzondere projecten toe, waarvan ons bestuur onder de indruk is. De volledige lijst met toekenningen uit de eerst ronde is in de bijlage toegevoegd.
 
We beginnen bij het einde

‘Hoe kunnen we zorg dragen voor elkaar?’. Dit thema staat centraal in de voorstelling over het levenseinde door theatergezelschap De Makkers uit Zwolle. De Makkers gaan in gesprek met zorgontvangers, zorgdragers en vrijwilligers van een hospice. Ook draaien ze een week als vrijwilliger mee. De opgehaalde persoonlijke verhalen en maaksessies met de deelnemers vormen de basis voor de voorstelling, waarvan de try-out op 22 november 2024 plaatsvindt op een nader te bepalen locatie in Zwolle. Het theatergezelschap kan voor de theatervoorstelling rekenen op € 5.000.

Tijd voor de Wijk: Pathmos

Concordia Enschede ontvangt € 10.000 voor het nieuwe wijkfestival, dat plaatsvindt op 5, 6 en 7 juli 2024. Concordia trekt de wijk Pathmos in om kunst en cultuur te maken in en met de wijk. Om zo bewoners van deze arbeiderswijk iets nieuws te laten beleven, te inspireren en elkaar te verbinden. Op het programma staan onder meer creatieve workshops, muzikale optredens, muziektheatervoorstellingen, exposities en een kunsttour. Concordia heeft de ambitie om elk jaar een festival te organiseren in een andere wijk.

Hengelo Proms25

De concertreeks ‘Hengelo Proms25′, georganiseerd door de Stichting Federatie Amateurkunst Hengelo, ontvangt € 2.500.
Op 11 en 12 januari 2025 staat in de Schouwburg Hengelo een bruisende mix van amateurkunst op het programma: van muziek en zang tot beeldende kunst en dans. Maar liefst 75 muzikanten uit verschillende muziekverenigingen, een projectkoor van zo’n 100 zangers uit 20 koren van de Hengelose Korenkoepel, en vier jonge dansers  van X-Dance laten hun talenten zien. Daarnaast zorgen de Hengelose Beeldende Amateurkunstenaars voor geprojecteerde schilderwerken die de muziek tot leven brengen.

Foto (C): Ton Constandse

 

Door Redactie