Elk jaar kleuren in meer dan 100 landen gebouwen oranje. Dat gebeurt in het teken van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen. Ook de gemeente Raalte doet mee aan deze actie. Daarom kleurt het gemeentehuis van 25 november t/m 10 december oranje.

Wethouder Gerria Toeter: “Het is heel belangrijk dat er aandacht voor is. In Nederland sterft zelfs elke 8 dagen een vrouw als gevolg van geweld. Geweld gebeurt vaak achter de voordeur. Helemaal in tijden dat het moeilijk is, zoals tijdens corona. Er wordt afgereageerd op een vrouw. En dat kan zelfs gebeuren bij jou in de buurt.”

Orange the World

De campagne begint ieder jaar op 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, en duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Er worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd. Ook wordt geld ingezameld om geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen en te stoppen. Het thema dit jaar is preventie. Iedereen kan helpen om geweld te voorkomen en wordt opgeroepen om een ‘medestander’ te zijn. Geweld tegen vrouwen is geen ‘vrouwenprobleem’ maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Kijk voor meer informatie op www.orangetheworld.nl

Bron: gemeente Raalte 

Door Redactie