Het beroep van automonteur is veranderd. Vroeger was je de hele dag aan auto’s aan het sleutelen, maar tegenwoordig ben je vooral bezig met auto’s uitlezen en de door de computer aangegeven onderdelen vervangen. Voor sommige automonteurs is dit een vooruitgang, maar dat geldt niet voor Tom. Hij is iemand die het liefst de hele dag sleutelt.

Tom: “Ik wilde automonteur worden omdat ik het leuk vind om aan auto’s te sleutelen, maar dat komt steeds minder voor. Als automonteur lees je vooral storingen uit en zie je in je scherm precies welk onderdeel er vervangen moet worden. Het werk is hierdoor erg saai geworden en dat vind ik jammer. Ik heb gesolliciteerd bij Veldkamp omdat ik hier de mogelijkheid krijg om me om te scholen tot servicemonteur en ik weer echt kan sleutelen. Bij Veldkamp zijn het geen auto’s maar machines, maar eigenlijk is dat nog veel interessanter en vooral veel afwisselender, want elke machine is weer anders!”

Cindy Kalma, HR Manager bij Veldkamp: “Tom is een goed voorbeeld van mensen die we graag bij ons aan het werk hebben. Ze zijn goed in hun vak en het is zonde dat ze nog maar zo weinig kunnen met hun talent. In de basis zijn het al goede monteurs en hoeven we ze alleen nog maar op te leiden om ook aan machines te kunnen sleutelen. Tom volgt de interne opleiding tot servicemonteur en loopt hiervoor eerst een jaar mee met een senior monteur, zodat hij daarna zelfstandig voor klussen ingezet kan worden. Het grote voordeel is dat hij vanaf dag één aan het werk kan, dus hij krijgt direct volledig betaald.”

Tom: ”Doordat ik met een ervaren monteur meeloop en ook meteen zelf mag sleutelen, leer ik ontzettend veel en kon ik vanaf het begin meewerken aan mooie en interessante projecten. Mijn eerste klus was een revisieklus en nu begrijp ik waarom je als servicemonteur ook een certificaat ‘veilig hijsen’ nodig hebt: sommige machines wegen tonnen! Bij Veldkamp mag ik dit soort aanvullende cursussen ook gewoon volgen. Ik kom nu bij heel veel verschillende klanten en als je dat wil, mag je zelfs mee met klussen naar het buitenland, waar je dan ongeveer vijf dagen aan het werk bent. Niet alleen het werk zelf is dus veel afwisselender en uitdagender, ook het op locatie werken maakt elke werkdag weer anders.”

Ben je technisch ingesteld en hou je van sleutelen, of ben je net als Tom automonteur en mis je het “ouderwetse” sleutelen? Neem dan contact met ons op om te onderzoeken of servicemonteur worden iets voor jou is.

Tom kan eindelijk zijn passie weer uitoefenen Hij is weer bezig met het echte sleutelwerk

Niet alleen werd zijn opleiding vergoed voor omscholing naar servicemonteur, maar heeft Tom ook ervaren dat Veldkamp hem een afwisselende, dynamische baan biedt. Hou je ook van sleutelen? En vind je het tof om te blijven leren? Dan biedt Veldkamp ook voor jou een ideale werkplek! Doordat je veelal als team projectmatig werk krijgt, heb je te maken vrijheid en verantwoordelijkheid, waarin je altijd kunt terugvallen op je collega’s. Naast sleutelen en werken aan projecten met collega’s, is er ook veel ruimte voor werkplezier en gezelligheid. Ben je technisch ingesteld en hou je van sleutelen, of ben je net als Tom automonteur en mis je het “ouderwetse” sleutelen? Neem dan contact op met Cindy om te onderzoeken of servicemonteur worden iets voor jou is.

Veldkamp B.V.
Kaagstraat 7, Raalte
Tel. 0572 35 37 35
ckalma@veldkamp.com
www.veldkamp.com

Door Redactie