Het HOFtheater in Raalte neemt eind januari afscheid van Genio Ruesen als voorzitter van de raad van toezicht. Na de maximale termijn van acht jaar is het gebruikelijk om plaats te maken voor een nieuwe voorzitter.

Ruesen heeft als voorzitter van de raad van toezicht als belangrijk klankbord voor de directeur, een cruciale rol gespeeld in het versterken en uitbouwen van het HOFtheater als een centraal cultureel centrum in de regio Salland. Onder zijn voorzitterschap zag het HOFtheater een significante groei in bezoekersaantallen en een verrijking van het culturele aanbod met o.a. het buitenfestival Theater aan de Vijver en filmvertoningen.

Ruesen’s ervaring in het onderwijs, zijn visie en voorzitterschap hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het HOFtheater als een educatief platform en gemeenschapscentrum, waarbij het theater een positieve economische impact op de lokale economie had, inclusief horeca en toerisme. “Ruesen is in staat geweest om ruimte te geven aan de directeur, de medewerkers en de vrijwilligers en tegelijkertijd paraat te staan als er behoefte was aan advies van hem of één van de andere leden van de raad van toezicht. Het is een kunst om daar een juiste balans in te vinden en hij kan dat.”

De raad van toezicht en medewerkers van het HOFtheater zijn Ruesen dankbaar voor zijn bijdrage en toewijding van de afgelopen jaren.

Met het vertrek van Ruesen verwelkomt het HOFtheater Bert Moser als de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht. Moser, voormalig CFO van Unica, is momenteel betrokken bij diverse bestuurlijke functies, waaronder lid van de raad van toezicht van het HOFtheater en commissaris bij Sportbedrijf Raalte. De leden van de raad van toezicht hebben Bert uit hun midden gekozen: “met name vanwege de affiniteit en ervaring van Bert met personeelszaken, organisatiemanagement en zijn rijke ervaring en toewijding aan de regio Raalte, zien wij zijn nieuwe rol als voorzitter met vertrouwen tegemoet.”

https://www.hoftheater.nl/

Door Redactie